Menü

GÜNDEM DENİZLİ TİCARET ODASI DENİZLİ SPOR PAMUKKALE RESMİ REKLAM EKONOMİ MERKEZEFENDİ SAĞLIK YAŞAM EĞİTİM HONAZ BİLİM YEREL ASAYİŞ DENİZLİDE VEFAT EDENLER
DENİZLİ

Çoban Bulamacı nasıl yapılır? Denizli usulü Çoban Bulamacı tarifi

Admin Admin
25 Eki 2021
220 görüntülenme
Çoban Bulamacı nasıl yapılır? Denizli usulü Çoban Bulamacı tarifi

Denizli’nin yöresel mutfağından bugün Çoban Bulamacı tarifi ile karşınızdayız. İşte sadece yufka ve pekmez ile yapılan Denizli usulü Çoban Bulamacı tarifi...

Denizli usulü Çoban Bulamacı, el işi yemeklerinde hüner gerektiren lezzetlerden birisi. Çoban Bulamacı, her evde bulunabilecek malzemelerle yapılan ve kolay tarifiyle Denizli mutfağının meşhur yemeklerindendir. Peki Çoban Bulamacı nasıl yapılır? İşte Denizli usulü Çoban Bulamacı tarifi...

GEREKLİ MALZEMELER:

2 adet ev yufkası
1 tas pekmez
Yarım bardak  su
Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI:

Yufkalar ufak ufak parçalanıp, tencerede biraz yağda kavrulur. Daha sonra tepsiye alınır. Üzerine su ile pekmez karıştırılıp dökülür. Soğumaya bırakılır. Üzerine ceviz ve susam serpilip servise sunulur.

SERVİS:

Soğuk olarak servis yapılır.

Yazar Hakkında

Admin
Admin

Editör

Yazar hakkında daha fazla bilgi bulunmamaktadır.

Bu Makaleyi Paylaş

Yorumlar (0)

Yorum Yap