Denizli usulü Çoban Bulamacı, el işi yemeklerinde hüner gerektiren lezzetlerden birisi. Çoban Bulamacı, her evde bulunabilecek malzemelerle yapılan ve kolay tarifiyle Denizli mutfağının meşhur yemeklerindendir. Peki Çoban Bulamacı nasıl yapılır? İşte Denizli usulü Çoban Bulamacı tarifi...
GEREKLİ MALZEMELER:
2 adet ev yufkası
1 tas pekmez
Yarım bardak su
Sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
Yufkalar ufak ufak parçalanıp, tencerede biraz yağda kavrulur. Daha sonra tepsiye alınır. Üzerine su ile pekmez karıştırılıp dökülür. Soğumaya bırakılır. Üzerine ceviz ve susam serpilip servise sunulur.
SERVİS:
Soğuk olarak servis yapılır.