2021-03-27 16:54:24

ÇEKİN ELLERİNİZİ ALLAH'IN EMANETİ KADINLARIN ÜZERİNDEN

Bilal KIRBOĞA

denizlionlinehaber@gmail.com 27 Mart 2021, 16:54

Çekin pis ellerinizi kadınlarımızın üzerinden, her kadın bir annedir ve değer görmeye layıktır. Gün geçmiyor ki kadına şiddet olayları ve kadın cinayetleri bitmiyor. Her gün bunları görmek ve konuşmak toplumumuzda derin yaralar oluşturuyor.

Geçtiğimiz günlerde ne yazık ki vuku bulan Samsun’daki kadın şiddetine deyinmek istiyorum. Yaşanan hadise ne vicdanın kabul edebileceği bir şey ne de erkekliğe yaraşır bir şey. Kendisini adam zanneden merhametsiz, küçücük kızının gözü önünde eşini tekme tokat bayıltasıya kadar dövmek hangi akla hangi mantığa sığar. Videoyu benim gibi tüm Türkiye izledi ve insanlığımızı ve durumumuzu sorguladı.

Sahi nasıl bu hale geldik. Ne zamandır böyleyiz. Bir canı incitmek ne zaman bu kadar aleni oldu. Artık her geçen gün sevgiye ve merhamete hasret bir şekilde yaşıyoruz. O sahneyi gören çocuğunun hissettiği korku gözlerimin önünden gitmiyor. Hangi çocuk bunu hak eder. Hiçbir çocuk, hiçbir insan ne bu şiddeti nede bu korkuyu hak eder. Toplum olarak bu gidişata dur dememizin zamanı gelmedi mi?. Gerek sosyal alanda gerekse kamusal alanda her türlü şiddetin ve özellikle kadına şiddetin önüne geçmek mecburiyetindeyiz. Yetiştireceğimiz nesiller geleceğimizin aynası kabilindedir.

Fazla uzağa gitmeyelim. Biz nasılsak yetiştirdiğimiz nesillerde bizleri örnek alacak. Bundan dolayı bugün tekil gibi görünen bir olay yarının kötülüklerinin habercisi olarak düşünmek gerekmektedir. Hassasiyetimizi seviyesi bu olmalıdır. Bugün gerek sözlü gerek fiziksel gerekse psikolojik şiddete karşı göstermiş olduğumuz küçük bir ihmal büyük sorunların başlangıcı olabilmektedir. Bundan dolayı her türlü şiddete karşı sorumlu olmak ve müdahale etmek durumundayız. Gerek resmi makamlar aracılığıyla gerekse sivil toplum kuruluşlarıyla şiddet olaylarının önüne hep birlikte geçmeliyiz.

Bugünde elim bir olay yaşandı 17 yaşında ki 5 aylık hamile kadının imam nikahlı kocası tarafından bıçaklanıp öldürülmesi hepimizi derinden yaraladı. Ne oluyor bize bu canı siz vermediniz ki siz alıyorsunuz. Ne kadar kolay can alıyorsunuz. Ve bunu da bi anlık cinnet geçirmeye bağlıyorsunuz. Ne yaşarsanız yaşayın kendi içinizde yaşayın. Memnun olmayabilirsiniz. Sinirlide olabilirsiniz ama bu sizin şiddet uygulamaya bahaneniz olduğunu asla göstermez.

Burada bunları yazarken sakın siyaset yapmıyorum. Bunları düşündükçe eskiden nasıl oluyordu diye düşünüyorum, Eskiden de ailevi sorunlar vardı. Elbette vardı en basit örneği kendi ailemdir. Rahmetli babam sert bir adamdı mizacı öyleydi ama bir güne birgün böyle tekme tokat eşine çocuklarına şiddet uygulamamıştır. Peki şimdiki gençlerimiz neden böyle kadına şiddet marifetmiş gibi sokak ortasında kadını dövmek yada öldürmekte her geçen gün yarışıyor. Nedir derdiniz. Yapmayın. Allah rızası için çekin pis ellerinizi kadınlarımızın üzerinden diyorum ve son olarak Peygamber Efendimizin bizlere söylediği bir hadisle cümlelerime son veriyorum.

Güzeller güzeli alemin en güzeli diyor ki “Kadınlar size emanettir. Zîrâ siz onları Allâh'ın bir emâneti olarak aldınız. Sizin en hayırlınız, ehline (eşine ve çocuklarına) en hayırlı olanınızdır. Ve ben de ehline karşı en hayırlı olanınızım.” “Mü'minlerin îmân bakımından en olgunu ve en hayırlısı, hanımına karşı en hayırlı olanıdır” diye belirtmiştir. Saygılarımla

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.