Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika asgari ücret zammı açıklaması

DENİZLİ

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Günlerdir cevap arayan soru, Kabine Toplantısı ile beraber netlik kazandı. Hükümet kanadından gelen açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete zam konusuna son noktayı koydu. Kabine Toplantısı kararlarını açıklayan Erdoğan, asgari ücret zammı ile ilgili de milyonların beklediği açıklamayı yaptı. Asgari ücrete zam yapılacağını belirten Erdoğan, asgari ücretin yeniden değerlendirileceğini açıkladı. İşte, asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri...

Kamuoyunda uzun bir süredir beklenen asgari ücret zammı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması geldi. Kabine'nin ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete zam konusuyla ilgili müjdeyi verdi. Erdoğan, asgari ücret zammı ile ilgili çalışmaların başlayacağını belirtti. Böylelikle, "Asgari ücrete zam gelecek mi?" sorusu da yanıt buldu. Peki, 2022 asgari ücret zammı ne kadar olacak? İşte, asgari ücrete zam son dakika gelişmeleri...

KABİNE TOPLANTISI SONRASI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Kabine Toplantısı sonrasında asgari ücret ile ilgili de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedik. Bakanlığımız özellikle belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek yöntem geliştirecektir. Yapılan artışın isdihdamda olumsuz etkiye yol açmasına meydan verilmeyecektir. En kısa sürede bu konuda müjdeli haberi işçi ve emekçilerimizle paylaşmayı umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.

BAKAN BİLGİN'İN DEDİĞİ TARİH GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, temmuz ayında kamu çalışanlarına yapılacak zamla ilgili, "Enflasyon ne gerçekleşirse onun üzerinde kamu çalışanlarımızı koruyan bir oranda ilave zam yapacağız. Türkiye'nin emekçileri endişe etmesinler." dedi.

Bilgin, "Asgari ücretle ilgili görüşmeler sürüyor. Önümüzdeki hafta (Bu haftayı kast ederek) açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin'in önümüzdeki geçen hafta işaretini verdiği gün geldi. Bugün Kabine'de gündem asgari ücret olacak.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretle ilgili çalışan kesimin görüşlerini şu sözlerle aktardı:

Asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılması konusunda ilk açıklamanın mart ayında AK Parti eski Grup Başkanvekili Cahit Özkan’dan geldiğini belirten Ergün Atalay, bunun üzerine kendisinin de 22 Mart’ta Abant’taki toplantıda, geçmiş yıllarda aralık ayından önce asgari ücret artışını görüşmediklerini ama her ayın başında açıklanan enflasyon miktarının asgari ücretliye, emekliye yansıtılabileceğini söylediğini anlattı.

Kamuoyunda asgari ücrete ara zam konusunda bir beklenti yaratıldığını kaydeden Atalay, geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu alarak işçinin, emeklinin, çalışmayan işsizin yaşadığı sıkıntıyı anlattığını, Erdoğan’ın, asgari ücrete ara zam olmayacağına yönelik bir sözü olmadığını ifade etti. Çalışanların alım gücünün çok düştüğünü kaydeden Atalay, kesinlikle bir şey yapmak gerektiğini dile getirdi.

TİSK'TEN ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI

Türkiye İşveren Sendikası, asgari ücret zammı için açıklama yaptı. Açıklamada, "Asgari ücretle ilgili olası değerlendirmeye olumlu yaklaşacağız. Taraflar ile işbirliğine açığız." denildi.

Sendika, asgari ücret zammı için kurulacak masada yer alacaklarını açıkladı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.