Bedelli askerlik ücretine yüzde kaç zam gelecek? Oranlara göre yeni tutarlar

DENİZLİ

Bedelli askerlik ücreti bekleniyor! Asgari ücrete yapılan %54,66'lık zam oranının ardından gözler memur ve memur emeklisinin alacağı zam oranına çevrildi. Asgari ücret açıklamasında memur ve memur emeklisi maaşlarının da bu çerçevede değerlendirileceği açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrası gözler 2023 Bedelli askerlik ücretlerine çevrildi. Peki 2023 Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? İşte olası zam senaryoları...

Bedelli askerlik ücreti konusunda araştırmalar devam ediyor. Asgari Ücrete yapılan % 54,66'lık zammın ardından memur ve memur emeklisine yapılacak olan zam oranının bu çerçevede değerlendirileceği açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrası gözler 3 Ocak Aralık enflasyon rakamlarına çevrildi. Bilindiği üzere bedelli askerlik ücretleri 6 aylık periyotlar halinde memur ve memur emeklisi maaşlarına göre belirleniyor. Peki Bedelli askerlik ücreti 2023 yılında ne kadar olacak?

2023 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?  2022 yılında 80 bin TL olan bedelli askerlik ücretinin yeni yılda ne kadar olacağı merak ediliyor. Memur ve memur emeklisine Ocak ayı içerisinde % 20 zam yapılması halinde bedelli askerlik ücreti 96 bin 76 liraya yükselecek. Yüzde 30 zam yapılması halinde 104 bin 83 lira, yüzde 40 zam yapılması halinde 112 bin 89 lira % 50 zam yapılması halinde ise 2023 Bedelli askerlik ücreti 120 bin 96 liraya yükselmiş olacak.

5 AYLIK ENFLASYON FARKI NETLEŞTİ! GÖZLER 3 OCAK'TA! 
Memur ve memur emeklisi maaşlarına 6 aylık periyotlar halinde toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyor. 5 aylık enflasyon farkı 15,11 olurken bu orana Aralık ayı enflasyon verisi eklenecek. Aralık ayı enflasyon verisi ise 3 Ocak tarihinde açıklanacak.

Yıl sonu enflasyon beklentisine göre memur ve memur emeklisinin alacağı zam enflasyon farkına göre belirlenirse yapılacak olan zam oranı % 20 seviyelerinde olacak. Ancak refah payı zammı eklenerek bu oranın asgari ücrete yapılan zam oranına yakın bir seviyeye getirileceği konuşuluyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.