Denizli Bayramyeri Meydanı nerede? Denizli Bayramyeri Meydanı’na nasıl gidilir?

DENİZLİ

Denizli’nin en işlek caddelerinden biri olan Bayramyeri Meydanı, Merkezefendi ilçesinde bulunuyor. Peki, Denizli Bayramyeri Meydanı’na nasıl gidilir? Bayramyeri Meydanı hakkında merak edilenler haberimizde…

Denizli Bayramyeri Meydanı nerede? Denizli Bayramyeri Meydanı’na nasıl gidilir? Seyahat severler tarafından araştırılıyor. Kebap, hamur işi ve diğer atıştırmalıkların sunulduğu mekanlar ve popüler giyim mağazalarıyla çevrili işlek şehir meydanı olan Bayramyeri, tarihi dokusuyla da kendisine hayran bırakıyor. Bayramyeri Meydanı ise Merkezefendi’de bulunuyor. Tarihte de önemli bir yeri vardır bu meydanın. İzmir'in Yunanlar tarafından işgal edildiği dönemde İzmir hariç ülkedeki ilk kurtuluş meşalesi bu meydanda yakılmıştır. Meşaleyi yakan Müftü Ahmet Hulusi Efendi'dir. Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin meydanda bir heykeli bulunmakta… Bu sebepten dolayı Bayramyeri Meydanı'nda her yıl 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü kutlanmaktadır.

BAYRAMYERİ MEYDANI’NA NASIL GİDİLİR?
Bayramyeri Meydanı’na ulaşım için //www.denizliulasim.com.tr/detay.aspx?id=19 adresini tıklayarak güzergah ve otobüs saatlerini öğrenebilirsiniz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.