Denizli Biber Tatarı nasıl yapılır? İşte Denizli'nin meşhur Biber Tatarı tarifi

Denizli'nin meşhur lezzetlerinden biri olan Biber Tatarı tarifini sizler için haberimizde derledik. İşte tadı damaklarda kalan Biber Tatarı yemeği yapılışı...

Denizli’ye özgü yemeklerden biri olan Biber Tatarı adından anlaşılacağı üzere biber ile yapılmaktadır. Denizli’nin Kale ilçesinde yetiştirilen biberlerin kullanıldığı yemek bir bakıma kızartma yemeğidir. Kızartılmış biber üstüne dökülen sarımsaklı yoğurt ve baharatlar ile yöre halkının vazgeçemediği hafif lezzetlerden biridir. Biz de haberimizde Biber Tatarı yemeğinin tarifini hazırladık...

DENİZLİ BİBER TATARI İÇİN MALZEMELERİ

10 adet kuru kale biberi
2 adet patates
½ kg. süzme yoğurt
2 dış sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz

BİBER TATARI YAPILIŞI

Kuru biberler haşlanarak, sapları ve çekirdekleri ayıklanır. Yağda kızartilir. Uygun büyüklükte kesilen patatesler kızartilir. Bir çay kaşığı tuz ile 2 dış sarımsak dövülür. Uygun kıvama getirilmiş süzme yoğurdun içine katılır. Kızartilmiş biber ve patatesler yoğurdun üzerine döşenir. Soğuk olarak servis yapılır.

biber tatarı biber tatarı nasıl yapılır biber tatarı tarifi biber tatarı yapılışı