Denizli bu lezzeti konuşuyor

DENİZLİ

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde faaliyete giren Çamlık Kuyu Tandır Kebapçısı görkemli bir açılış töreni ile hizmete açıldı.

Feray Yıldız ve Avukat Veysel Gühan ile birlikte ortaklaşa kurdukları işletme Denizli Çamlık Kuyu Tandır Kebapçısı Denizli’de muhteşem bir açılış ile faaliyete girdi.

Çamlık’ta yapılan açılışa İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Ak Parti İl Başkanı Yücel Güngör, Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, Pasvak Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bülent Topuz, Denizlispor Başkanı Mehmet Uz, çok sayıda davetli ve iş adamı katıldı.

Açılışa katılan davetlilerle tek tek ilgilenen Feray Yıldız ve Veysel Gühan bu mutlu günlerinde yalnız bırakmadıkları için herkese teşekkür etti.

KUYU TANDIR KEBABI NASIL YAPILIR

Kuyu kebabı yapmak için en önemli unsur kuzudur. Koyun, keçi gibi küçükbaş hayvanlardan da kebap yapılsa da kuzu kadar lezzetli olmaz. Kuyuda yakıt olarak çıra kullanılır. Çıralı çam odunundan başka odunla veya diğer yakıtlarla kebap yapılamaz. Yapılsa bile çırayla yapılanın tadını vermez. Kuyunun dibi tamamen kapanacak şekilde çıra kütükleriyle doldurulur ve tutuşturulur. Ateş korlandıktan sonra kuyunun dibi kadar genişliği olan ve içine biraz su koyulan bakır tava yerleştirilir. Boynundan kuyruk sokumuna kadar yarılan kuzu arka ayaklarından kancalara, kancalarla da kuyunun üzerindeki demir çubuklara takılır ve kuyuya sallandırılır. Kuyunun kapağı örtülerek çamurla sıvanır. Yaklaşık bir buçuk saat kuyu kapalı kalır. Bu sürenin sonunda kapak açılır ve 15-20 dakika havası alınır. Bu süre içerisinde kuzunun yağı kuyu dibindeki tavaya akar, tavadaki yağ (kebap suyu) isteyenlere verilir, yemeklerde özellikle pilav yapımında kullanılır. Kuzular kuyudan çıkartılır, soğan ve maydanoz ile yapılan piyazı ile birlikte ikram edilir. Kuyu kebabı elle yenilir. Kuyuya girerken yaklaşık 12-13 kilo gelen kuzu kuyudan çıktığında altı-yedi kilo kadar gelir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.