Denizli'de ne yenir? İşte en meşhur 5 restoran

DENİZLİ

Denizli'ye gelip meşhur yemeklerini tatmadan olmaz. Bizde sizler için Denizli'nin en meşhur 5 restoranını derledik...

Tarihi doğasıyla kendisine hayran bırakan Denizli ilimiz, yöresel yemekleriyle de ziyaretçilerine tadına doyum olmaz bir deneyim yaşatıyor. Biz de Denizli'nin yöresel mutfağını en lezzetli şekilde müşterisine sunan 10 restoranı haberimizde derledik...

1) Tavaslı Pideci Nihat Usta

Tavas usulü çıtır çıtır ve sıcacık bir porsiyon pideye kim hayır diyebilir? Tavas’a yolunuz düşerse -ki düşmeli- çocuk yaşlarda bu işe gönül veren tecrübeli Nihat Usta’nın pidesini tatmadan geçmeyin deriz. Tercih edebileceğiniz en meşhur lezzet ise içli-dışlı da denilen tahinli pidesi. Tahinli dışında kıymalı, kıymalı kaşarlı, kıymalı yumurtalı, yumurtalı peynirli ve kuşbaşı kaşarlı pide ve özel Tavas güveci de diğer seçenekler arasında.

2) Hacı Şerif

Dondurmalı irmik helvasının medar-ı iftiharı Hacı Şerif, 1938 yılından günümüze tam 4 kuşaktır tatlı sektöründe. Tam kıvamında irmik helvasının içine gizlenmiş dondurma, hem helvanın yoğun hem de dondurmanın ferahlatan lezzetini aynı anda sunan bir aromaya sahip. 

3) Garson Şükrü

Garson Şükrü'ye gidince, Başlangıç olarak Tatar; ana yemekte Kurban kavurma, Nuriş kebabı; tatlı olarak Hasır künefe ve Trio bu restoranın kendine has lezzetleri arasında ilk sıralarda. 

4) Kocabaylar Kebap Salonu

Denizli’de ne yenir sorusunun en mükellef cevaplarından birisi de şüphesiz tandır kebabı. Denizli’de hiç macera yaşamadan en güzelinden doymak ve yediğiniz yemekten keyif almak istiyorsanız adresiniz Kocabaylar.

5) Değirmende Canlı Alabalık

Denizli’de balık nerede yenir? İşte cevap! 1957 yılı itibarıyla 20 yıllık bir süreçte un değirmeni olarak kullanılmış olan bu mekan daha sonraları doğal güzelliği, serin ve temiz atmosferi sayesinde restoran işletmesine dönüştürülmüş. Denizli – Antalya kara yolu üzerinde Kayhan beldesinde yer alan Değirmende Alabalık, açık havada huzurlu bir yemek deneyimi yaşamak isteyenlere taptaze alabalıklar sunuluyor.

Yorumlar (2)

Mehmet yılmaz 3 Yıl Önce

Evet yayınladığınız yerler ilk beşte sayılabilir. Ancak garson Şükrü’de 10 kişilik bir yemek 1.5 asgari ücret. Yedikten sonra canınız yanıyor

Ahmet Öztürk 3 Yıl Önce

Asgari ücretle çalışan birinin 10 kişi garson şükrüde ne işi var herkez her yerde yiyebilir diye bir kural yok herkez kesesine uygun yere gidecek

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.