Denizli ve Ege mutfaklarının meşhur tatlılarından Saraylı Tatlısı, lezzetiyle damaklarda eşsiz bir tat bırakıyor. Lezzetiyle ünü tüm yurda yayılan Denizli Saraylı Tatlısı tarifi özellikle ev hanımları tarafından araştırılıyor. Saraylı Tatlısı için hangi malzemeler gerekli? Saraylı Tatlısı nasıl yapılır?
GEREKELİ MALZEMELER
Malzemeler: 5 tane ev yufkası - Yarım kg ceviz - 200 g. Şeker - 250 gr tereyağ
Ağda için: 1 kg. şeker - Yarım kg.su - Limon suyu
TARİFİ
Ceviz havanda şekerle dövülür. Sonra tepsi çiçek yağıyla yağlanır.sonra yufkalar açılır ve içine ceviz koyularak rulo şeklinde dürülürler. Bu yufkalar tepsinin ortasından başlayarak önceden yağlanmış olan zemine halka halka dizilir. Tepsi dolduktan sonra üzerine tereyağı eritilip dökülür ve fırına verilir. Eğer tepsi soğuksa ağdası sıcak dökülür ve 10 dakika ağzı bir tepsiyle kapatılır. Üzerine kapatılan tepsi alındıktan 1 saat sonra yenilebilir.