Denizli'nin Saraylı Tatlısı nasıl yapılır? Saraylı Tatlısı Tarifi

DENİZLİ

Meşhur Denizli tatlılarından Saraylı Tatlısı, Ege Bölgesi'nin öne çıkan lezzetlerinden biri. Saraylı Tatlısı, Ege ve Denizli mutfaklarının vazgeçilmez lezzeti haline gelmiş durumda. Peki Saraylı Tatlısı nasıl yapılır? Saraylı Tatlısı Tarifi ve hazırlanışı nasıl olmalı? Saraylı Tatlısı için hangi malzemeler gerekli? Detaylar haberimizde...

Denizli ve Ege mutfaklarının meşhur tatlılarından Saraylı Tatlısı, lezzetiyle damaklarda eşsiz bir tat bırakıyor. Lezzetiyle ünü tüm yurda yayılan Denizli Saraylı Tatlısı tarifi özellikle ev hanımları tarafından araştırılıyor. Saraylı Tatlısı için hangi malzemeler gerekli? Saraylı Tatlısı nasıl yapılır? 

GEREKELİ MALZEMELER

Malzemeler: 5 tane ev yufkası - Yarım kg ceviz - 200 g. Şeker - 250 gr tereyağ

Ağda için: 1 kg. şeker - Yarım kg.su - Limon suyu

TARİFİ

Ceviz havanda şekerle dövülür. Sonra tepsi çiçek yağıyla yağlanır.sonra yufkalar açılır ve içine ceviz koyularak rulo şeklinde dürülürler. Bu yufkalar tepsinin ortasından başlayarak önceden yağlanmış olan zemine halka halka dizilir. Tepsi dolduktan sonra üzerine tereyağı eritilip dökülür ve fırına verilir. Eğer tepsi soğuksa ağdası sıcak dökülür ve 10 dakika ağzı bir tepsiyle kapatılır. Üzerine kapatılan tepsi alındıktan 1 saat sonra yenilebilir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.