Denizli’de ardı ardına yaşanan küçük artçı depremler vatandaşları tedirgin ediyor

DENİZLİ

Denizli’de farklı ilçelerde yaşanan küçük artçı depremler büyük bir depremin habercisi mi? TMMOB Jeoloji Mühendisler Odası Başkanı Barış Semiz Denizli’de 7 şiddetinde depremin olma riski olduğunu belirti.

Herkesin gözü, son zamanlarda unutulmaması ve önlem alınması için sık sık dile getirilen büyük İstanbul depreminde. Tabi, büyük depremlerin sadece İstanbul’da olmayacağını, 6 Şubat depremi ve kaybedilen binlerce can bizlere tekrar hatırlatmış oldu.

PEKİ, DENİZLİ’DE SÜREKLİ OLARAK MEYDANA GELEN KÜÇÜK DEPREMLER NEYİN HABERCİSİ? DENİZLİ DEPREME HAZIR MI?

Tüm bu soruların cevabını TMMOB Jeoloji Mühendisler Odası Başkanı Barış Semiz verdi. Aynı zamanda Pamukkale Üniversitesi’nde akademisyenlik yapan Semiz, öncelikle bu minik depremlerin Denizli için iyi olup olmadığını değerlendirdi.

Denizli’de olan küçük şiddetli depremlerin olmasını yararlı bulan Semiz, fay hattının enerjisini atması için küçük depremlerin “iyi” olduğunu söyledi.

DENİZLİ’DE EN YÜKSEK BEKLENEBİLECEK DEPREM ŞİDDETİ 7

Denizli’nin “Master Afet Planı” üzerinde çalışarak önlemleri almaya başladığını belirten Semiz, “deprem için her zaman hazırlıklı olmalıyız, her an olabilecek gibi önlemler almalıyız” dedi. Genel olarak Denizli’de Hatay ve Kahramanmaraş kadar büyük depremlerin (7.7) olma ihtimalini öngörmediklerini açıklayan Başkan Semiz, Denizli’de olabilecek en yüksek depremin 6.8-7 büyüklüğünde olabileceğini dile getirdi. Ancak bu ve bu minvalde gerçekleşecek depremin Denizli için Hatay kadar yıkıcı olma ihtimalini de vurguladı.

Kaynak: genççivrilgazetesi

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.