Denizli’de Sokak Köpeğine Tecavüz Ettiler

DENİZLİ

Denizli’de bir hayvanseverin sokakta kötü halde bulduğu sokak köpeğini veterinere götürmesiyle hayvana yapılan kontrolde tecavüz edildiği belirlendi.

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, sokakta bir hayvan sever tarafından bulunan ve anüsünden kan geldiği görülerek veterinere götürülen köpeğin yapılan kontrolünde cinsel istismara maruz kaldığı belirlendi. Başlatılan soruşturma kapsamında köpeği istismar yapan kişi aranıyor.

Olay, 3 Şubat’ta Denizli’nin Pamukkale ilçesi İstiklal Mahallesinde meydana geldi. Bir hayvansever tarafından bulunan ve anüsünden kan geldiği görülen sokak köpeği Veteriner Gözde Ak’a götürüldü. Ak, köpeğin yapılan sağlık kontrolünde cinsel istismara uğradığı tanısı koyarak durumu Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekiplerine haber verdi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden gelen başka bir veterinerde köpeğin cinsel istimara maruz kaldığını belirledi. Veteriner Ak’ın hazırladığı istismar raporu polis tarafından alınarak başlatılan soruşturma kapsamında istismarı yapan kişi aranmaya başlandı. Köpek yapılan tedavisinin ardından Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezine götürüldü.

Veteriner Gözde Ak, sokak köpeğinin hayvanseverler tarafından getirildiğini belirterek, “Köpek kliniğimize getirildiğinde anüs bölgesinde aktif bir kanama, şişlik ve ciddi hasar vardı. Genel durumu iyiydi, acil müdahalesini yaptık. Testlerini de yaptık. Bu tür kanamalara parazitler ve viral hastalıklarda neden olabilir. Ancak testlerde bu bulgulara rastlamadık. Bu bulgular çıkmayınca bizi cinsel istismar düşündürdü. Çünkü anüs bölgesinde aktif kanama ve açıklık bizi bu düşünceye itti. Sperm bulgusuna da rastlamadık ve çünkü hayvanlar kendisini temizliyor. Hayvanseverler polis başvurmuş, polis ekipleri de kliniğimize gelerek raporları aldılar. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden gelen bir veteriner de istismarı tespit edildi” diye konuştu

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.