Maske zorunluluğu kalktı, koronavirüs vaka sayısı arttı! 8 Mart güncel Koronavirüs tablosu

DENİZLİ

Açık alanlarda maske ve HES kodu zorunluluğunun kalkmasından bu yana tüm illerde koronavirüs vaka sayıları hızlı bir artış gösterdi. Son 24 saatte 37 bin 407 vaka tespit edildi.

8 Mart koronavirüs tablosu son durum nedir? Vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Türkiye'nin gündeminde güncel koronavirüs vaka sayıları ve son bilim kurulu toplantısıyla birlikte değiştirilen Covid-19 tedbirleri var. 2020 yılının Mart ayında tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında 2. yıl tamamlandı, koronavirüs salgınının olumsuz etkilerini azaltmak için uygulanan tedbirler değiştirildi. Koronavirüsle mücadelede uygulanan kısıtlamalardan bazıları kaldırıldı.

2 Mart Çarşamba günü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin bir araya gelmesiyle gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısında kamusal alanda belirtilmesi zorunlu olan HES kodu uygulamasının sona erdiği ve maske zorunluluğu ile değişiklik yapılmasına karar verildi. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de omicron varyantının neden olduğu vaka artış sayısı uzun süredir gündemden düşmüyordu. Yeni tedbirlerin ardından güncel koronavirüs vaka sayıların a ilgi arttı. Sağlık Bakanlığı, günlük Koronavirüs Tablosu'nu her akşam "covid19.saglik.gov.tr" adresinde yayınlayıp Twitter hesabından da paylaşıyor.

8 MART KORONAVİRÜS TABLOSU AÇIKLANDI!

8 Mart Salı günü Türkiye'de yapılan Covid-19 testlerini, vaka ve vefat sayılarını içeren günlük koronavirüs tablosu açıklandı. Güncel koronavirüs verileri Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşıldı.

GÜNCEL KORONAVİRÜS VAKA SAYILARI

8 Mart Salı günü Türkiye koronavirüs tablosuna göre son 24 saatte 37 bin 407 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 130 oldu.

Bir günde toplam 365 bin 005 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 69 bin 294 olarak kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 85,18 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 92,99 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 146 milyon 097 bin 881’e yükseldi.

2 DOZ AŞIDA OSMANİYE BİRİNCİ!

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

Bakanlığın tablosuna göre Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

DENİZLİ'DE DE VAKA SAYILARINDA ARTIŞ!

Ege Bölgesi’nde üç şehir yüzde 200’ü geçen artışla dikkati çekti. Vaka yoğunlukları Afyonkarahisar‘da yüzde 293, Denizli‘de yüzde 229, Uşak‘ta ise yüzde 200 oldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.