Pamukkale, Denizlili turizmcileri umutlandırdı

DENİZLİ

"Beyaz cennet" olarak adlandırılan ve Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bulunan Pamukkale Travertenlerine gelen ziyaretçi sayısı geçen yıla göre iki kat arttı. Geçen yıl, pandemi nedeniyle zor günler geçiren Denizlili turizmciler bu yılki yerli ve yabancı turist sayısından memnun ve gelecek dönem için umutlu. 

Kültür mirası ve Doğal güzellikleri ile Ege'nin önemli sayıda turist çeken şehirlerinden olan Denizli'de bu yılki turist sayısı geçen yıla göre neredeyse iki kat arttı. Geçen yıl yaşanan pandemi sebebiyle zor günler geçiren Denizlili turizmciler gelecek adına umutlu. 

Dünyanın dört bir tarafından bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler, Kovid-19 salgını tedbirleri altında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki "Beyaz cennet" olarak adlandırılan Pamukkale travertenleri ve çevredeki antik kentleri gezme fırsatı buluyor.

GEÇEN YILIN İKİ KATI TURİST GELDİ

Pamukkale'yi 1 Ocak-31 Ağustos 2021 döneminde 786 bin 387 kişi ziyaret etti. Bu dönemde ören yerindeki Hierapolis Arkeoloji Müzesi'ni 11 bin 683, yaklaşık 15 kilometre yakınındaki antik kent Laodikya'yı da 25 bin 643 turist gezdi. Geçen yılın aynı döneminde ise bölgeyi 393 bin 509 kişi ziyaret etmişti.

TURİZMCİLER UMUTLU

Denizli Turistik Otel ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Pamukkale'nin geçen yıla göre ziyaretçi sayısında adeta "bayram" yaşadığını söyledi.

Şen, "Beyaz cennetimiz artık eski günlerine dönmeye başladı. Bu yıl gerek yerli gerekse yabancı misafirler tekrar Pamukkale’ye akın etmeye başladı. Pamukkale yılın ilk 8 ayında yarım milyonun üzerinde misafir ağırladı. Salgına rağmen bu rakamlar bizler için çok kıymetli." diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.