PAÜ'lü Dekan ÖSYM Başkanını eleştirdiği için görevden alındı

DENİZLİ

Pamukkale Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Solmaz'ın görevden alındığı öğrenildi. Solmaz'ın görevden alınmasında yeni ÖSYM Başkanı ile ilgili sosyal medyada yaptığı paylaşım olduğu iddia edildi. Konu hakkında üniversiteden resmi bir açıklama yapılmazken aynı ittifaka olmasına rağmen Eğitim Bir Sen ile Türk Eğitim Sen çatışmasının burada da gerçekleştiği iddialar arasında

KPSS'de benzer soru skandalıyla çalkalanan ÖSYM'de eski başkanın görevden ekibinin göreve Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy getirildi. Ersoy'un göreve fakülten neden oldu Pamukkale Üniversitesi Edebiyat Dekanı Prof.

Ersoy'unSSen Aksoy, "KP Skandalının altında yediiklim çıkıyor. Makamları parselleyen EBS kiminle, Yediiklim ile. Peki yeni atan ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy kim? "dedi.

GÖREVİNDEN ALINDI

Eğitim Bir Sen tarafından büyük tepkiyle karşılananın ardından Solmaz, üniversite rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan tarafından görevden alındı. Görevden alma emrinin YÖK'ten başladığı iddia edildi.

Görevden alma altında ise siyasi partilerin ile aynıta denemede Eğitim Bir Sen Türk Eğitim Sen çatışmasının yattığı gelen iddialar arasında.

Öte yandan Prof. Dr. Süleyman Solmaz'ın paylaşımının sulduğu öğrenildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.