Tavas baklavası nasıl yapılır? Tavas baklavası için gerekli malzemeler nelerdir?

DENİZLİ

Denizli ilimiz yöresel tatlarıyla da ziyaretçilerini büyülüyor. Tavas ilçesine özgün olan baklavanın en önemli özelliği 35 kat açılıp her katında bol ceviz olması ve tamamen doğal olarak üretilmesidir. Biz de evinde denemek isteyenler için Tavas baklavası tarifini haberimizde derledik...

Denizli Tavas’ın Meşhur baklavası bakır tepsilerde pişirilir. En önemli özelliği ise 35 kat açılıp her katında bol ceviz olması ve tamamen doğal olarak üretilmesidir.

Tavas Baklavası; nişanlarda, kınalarda, düğünlerde, bayramlarda kısacası tüm özel günlerde imece usulü ile kendine has geleneksel malzeme ve yöntemlerle hazırlanan ve elle yenmesi tavsiye edilen şerbetli bir hamur tatlısıdır. 40 kat yufka ve içerisine 5. kattan 36. kata kadar ceviz koyularak yapılan tatlinin elle tüketilmesi tavsiye edilir. Tavaş Baklavası yöre ile özdeşleşmiş uzun yıllardır bilinen ve yörenin kültürel mirası haline gelmiş bir üründür. Tavas Baklavasının üretiminde sarı sert baklavalik buğday unu, kepekli un ve arpa unundan oluşan urga ünü kullanılır ve kara fırında pişirilir.

TAVAS BAKLAVASI MALZEMELER:

Hamur Malzemesi:
5 gr. tuz
2 adet yumurta
500 gr. un
İç Malzeme:
700 gr. ceviz
250 gr. sıvı yağ
1 şu bardağı şu
Şerbet Malzemesi:
1 kg. şu
1200 gr. şeker
Yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI:
Yufka için hamur kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. 40 parçaya ayrılarak yufkalar açılır. Bir tepsiye aralarına yağ sürülüp, ceviz serpilerek, yufkalar bitene kadar bu işleme devam edilir. Taş fırında 45 dakika pişirilir. Çıktıktan sonra şerbet üzerine dökülür ve dinlendirilir.
SERVİS: Soğuk olarak servis yapılır.

Yorumlar (1)

Mukaddes 2 Yıl Önce

Kolay gelsin tarifinizde yumurta var tavas baklavası olduğu içinmi baktığımda davaz baklavasında yumurta yazmıyor

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.