YKS 2. Ek yerleştirme nasıl yapılır, ücreti ne kadar? YKS 2. Ek yerleştirme ne zaman bitiyor 2021?

EĞİTİM

YKS 2.ek tercihleri bugün başladı ve 18 Ekim 2021 tarihine kadar devam edecek. Tercih yapacak olan adayların heyecanla beklediği YKS 2.ek tercih kılavuzu yayımlandı. YKS 2.ek tercih kılavuzunda ücret ayrıntısı ile ilgili detaylar yer aldı. Peki YKS 2.ek tercihleri nasıl yapılır ve ücreti hangi bankaya yatırılıyor?

YKS 2.ek tercih işlemleri 18 Ekim saat 23.59'da sona erecek. YKS ikinci ek yerleştirme ücreti ise 19 Ekim saat 23.59'a kadar yatırılması gerekiyor. Üniversite sınavına giren adaylar YKS 2.ek tercih kılavuzu ve ek yerleştirme ücretini merak ediyor.

YKS EK TERCİH NASIL YAPILIR? 

YKS 2.ek tercihi adaylar, T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklardır.

YKS 2.EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ 

İkinci ek yerleştirme ücreti 25,00 TL'dir. İkinci ek yerleştirme ücreti, 19 Ekim 2021 tarihi saat 23.59’a kadar yatırılabilecektir (Bankalardan ücret ödeme işlemleri, resmî iş günlerinde ve resmî çalışma saatlerinde yapılır.)

Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lereyönlendirebileceklerdir. Şubelerden yerleştirme ücreti yatırmak isteyen adaylar, Covid-19 pandemisi nedeniyle şubelerin açık olma durumlarını göz önünde bulundurmalıdır.

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’denbaşvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubelerING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.) 

*Yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartıyla da yatırılabilecektir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.