17 Şubat Altın neden düşüyor? Gram altın, çeyrek altın ne kadar, kaç tl?

EKONOMİ

Güncel altın fiyatları yakından takip ediliyor. Altın fiyatlarındaki düşüş devam ederken yatırımcıların gözü uzmanların açıklamalarında. Altın fiyatları neden düşüyor, düşüş devam edecek mi? 17 Şubat gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın, Cumhuriyet altını fiyatı ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarındaki son durum.

Altın fiyatları ne kadar? Anlık altın fiyatlarını içeriğimizden takip edebilirsiniz. Yurt içinde en çok tercih edilen yatırım araçlarından olan altına ilgi sürüyor. Son dönemde yaşanan düşüş nedeniyle yatırımcılar altındaki gidişatı merak ediyor. Peki, uzmanlar altın fiyatlarındaki düşüşü nasıl değerlendiriyor. İşte güncel altın fiyatları ve son değerlendirmeler.

ALTIN FİYATLARI BUGÜN NE KADAR?  Gram altın fiyatı alış: 1.107,32 satış: 1.107,50

Çeyrek altın fiyatı alış: 1.854,00 satış: 1.873,00

Cumhuriyet altını fiyatı alış: 7.521,00 satış: 7.635,00

Yarım altın fiyatı alış: 3.709,00 satış: 3.746,00

Tam altın fiyatı alış: 7.592,00 satış: 7.656,00

ALTIN NEDEN DÜŞÜYOR? 
Dinamik Yatırım Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı Ayşin Erdem açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ons altın Fed Başkanı Powell’ın 2 Şubat tarihindeki faiz kararının ardından yapmış olduğu açıklamalarda mal piyasasında dezenflasyon sürecinin başladığına işaret etmesiyle 1959$ seviyesi test edildi.

Bu seviyenin test edilmesinde Çin’in açılması da etkin rol oynadığını düşünüyoruz. 3 Şubat tarihinde takip ettiğimiz tarım dışı istihdam verisinin 185 bin olan piyasa beklentisinin oldukça üzerinde 517 bin gelmesiyle ons altında düşüş süreci başlamış oldu. Söz konusu tarihler aralığında güçlü gelen perakende satışlar verisinin ve Fed yetkililerinin enflasyonla mücadelenin 1 yıl sürebileceğine yönelik açıklamalarda ons altındaki düşüş trendinin devam etmesini sağladığı kanısındayız. Bu durum tabi ki gram altın fiyatlanmalarında da etkili oldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.