Altın fiyatları Fed rüzgarına girdi: Altın düşecek mi yükselcek mi? Gram, çeyrek, 22 ayar bilezik altın fiyatı bugün ne kadar?

EKONOMİ

Altın fiyatları Fed tutanakları öncesi, yaklaşık 1 aylık yükselişine ara verdi. Ons altın Fed'in agresif sıkı para politikası ve Asya devi Çin'den gelen makro ekonomik verilerle geriledikten sonra kritik tutanaklar öncesi yön arayan kimliğe büründü. Dolar/TL'deki stabilizasyon sonrası, altın gram fiyatı ons rüzgarıyla yön buluyor. Piyasalarda öne çıkan gelişmeler neler? Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi? İşte uzman yorumlarıyla beraber merak edilen detaylar...

Altın fiyatları yön arıyor. Değerli metal altın yaklaşık 4 haftalık bir yükseliş trendinin ardından hafta başında düşüş kaydetmesinin ardından sıkışık bant hareketine girdi. Eylül Fed faiz kararı ne olacak? Fed tutanakları bugün açıklanıyor. Tutanaklarda Eylül toplantısında ne kadar faiz artırımı olacağı yönünde sinyaller aranacak.

Peki Fed tutanakları altın fiyatları için neden önemli? Yurt içinde gram, çeyrek, 22 ayar bilezik altın fiyatı ne kadar oldu? İşte altın piyasasında fiyatlamalarda öne çıkan gelişmeler ve canlı rakamlar...


ALTIN FİYATLARI YÖN ARIYOR

Temmuz ayının sonuna doğru 1.680 dolar bandını gören ons altın, bu tarihin ardından yükseliş trendine girerek geçtiğimiz hafta 1.800 dolar bandını aştı.
Asya'da açıklanan makro ekonomik verilerin beklentilerin altında gelmesiyle yeniden yönünü aşağı çeviren ons altın 1.770-1.780 bandı arasına sıkıştı.

DOLAR/TL'DEKİ STABİLAZASYON SONRASI ONS ALTIN YÖNÜ TAYİN EDİYOR

Dolar/TL'deki stabilazasyon sonrası gram altın fiyatı, ons ile yön arıyor. Resesyon endişeleriyle yükselen altın için, ons tarafında 1.760 dolar seviyesi, gram altın tarafında ise 1.025 TL düzeyinin kritik olduğu ifade ediliyor.

RESESYON ENDİŞELERİ ALTIN FİYATLARI İÇİN DÜŞÜŞÜ SINIRLADI

Altın hafta başında üst üste 4 haftalık yükseliş trendinin ardından, yatırımcıların Fed'in sıkılaşma patikasına ilişkin görünümü değerlendirmesi ve Çin'de beklentilerin altında gelen makro ekonomik verilerin ardından geriledi. Bunun yanında küresel resesyon endişeleri güvenli liman etiketine sahip altın fiyatları için düşüşü sınırladı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.