Dolar ve euro kuru 3 Şubat 2022 bugün ne kadar kaç TL oldu? Dolar ve Euro'da son durum

EKONOMİ

Ocak ayı enflasyon oranlarının açıklanması ile birlikte Dolar, Euro ve TL'deki son durum merak konusu oldu. 3 Şubat 2022 itibariyle güncel piyasalarda dolar ve euro da artış söz konusu oldu. İşte 3 Şubat Döviz kurlarında son durum...

Dünyada dolar endeksinin Fed’in sıkılaşma mesajları sonrası güçlenmesine rağmen yurt içinde döviz kurları ‘Kur korumalı TL mevduat’ ürünün devreye alınmasıyla önce sert düştü ardından belli bir bantta denge kazandı. ‘Dolar kuru ve euro kuru bugün ne kadar, kaç TL’ sorusu gündemde kalmaya devam ediyor. İşte Ocak 2022 enflasyon verisi sonrası canlı döviz kurları ve piyasalardan son rakamlar…

Dolar ve euro kuru 3 Şubat 2022 sonrası bugün en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Döviz kurları için büyük önem arz eden, kur korumalı TL mevduat ürününde mevduat 250 milyar TL'yi aşarken, gerçek ve tüzel kişilerin 2022'in bu yeni ürününe yoğun ilgisi sürüyor. Fed'in şahin mesajlarının etkisiyle dolar endeksi güçlense de, yurt içinde uygulamaya konulan kur korumalı TL etkisiyle yeni haftaya düşüşle giren döviz kurları dolar kuru ve euro kuru başta olmak baskı altında olmayı sürdürüyor.

DOLAR VE EURO ENFLASYON VERİSİNE NE TEPKİ VERDİ?

1 aydan fazla süredir 13-14 TL arasında dar bant hareketi sergilen dolar kuru, hafta boyunca 13,26 TL ile 13,62 TL arasında dalgalandı. Bugün açıklanan enflasyon rakamlarının ardından bir miktar yükselen dolar kurunda yükseliş çok sınırlı kaldı ve kur 13,5 düzeyinde dengelendi.

TÜİK Ocak 2022 enflasyon oranı açıklamasını yaptı. Ocak ayında enflasyon aylık bazda yüzde 10,45 yıllık bazda ise yüzde 48,69 olarak gerçekleşti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.