DSO Başkanı Kasapoğlu’na Uluslararası Görev

EKONOMİ

Denizli Sanayi Odası Selim Kasapoğlu Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi.

Milletlerarası Ticaret Odası, (ICC-International Chamber of Commerce) Türkiye Milli Komitesi Genel Kurulu’nda oluşan yeni yönetimde Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu da Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi olarak yer aldı. 31 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu’nda Sanayi Konseyi Üyeliği ve Genel İdare kurulu üyeliğine seçilen Başkan Kasapoğlu, TOBB Yönetim Kurulu yedek listesinde de yer almıştı. TOBB Genel Kurulu’nun akabinde yapılan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Genel Kurulu’nda Denizli Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı unvanıyla yer alan Selim Kasapoğlu, OSBÜK Yüksek Koordinasyon Kurulu üyesi olarak seçilmişti.

Son olarak, Milletlerarası Ticaret Odası’nın (ICC) TOBB İkiz Kulelerde yapılan Genel Kurulu’nda oluşturulan Yönetim Kurulu’nda DSO Başkanı Selim Kasapoğlu’nun yanı sıra TOBB’a bağlı oda-borsa başkanları, Koç Holding A.Ş. CEO’su Levent Çakıroğlu ve Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar gibi iş ve finans dünyasından önemli temsilciler yer aldı. DSO Başkanı Kasapoğlu, dünyanın en geniş iş dünyası organizasyonu ICC’de, TOBB Başkanı RifatHisarcıklıoğlu başkanlığını Türkiye’yi temsil etme fırsatı bularak, Denizli’de faaliyet gösteren oda ve borsalar arasında uluslararası alandaki ilk temsilci Oda Başkanı oldu.

Milletlerarası Ticaret Odası’ndaki kritik görevi üstlenmekten duyduğu memnuniyeti aktaran Kasapoğlu, “ Bizlere bu görevi layık gören Birliğimizin kıymetli Başkanı Sn. M. RifatHisarcıklıoğlu ve Genel Kurul Delegelerine teşekkür ederim. Verilen görevi layığıyla yerine getirebilmek ve kadim kentimiz Denizli’yi en iyi şekilde temsil etmek için var gücümüzle çalışacağız. Yönetim Kurulu’nda yer alan diğer başkanlarımızı da tebrik eder, görevlerinde başarılar dilerim” dedi.

Milletler Arası Ticaret Odası (ICC) nedir?

1934 yılında “Barışın Tüccarları” sloganıyla kurulan Milletlerarası Ticaret Odası Türkiye Milli Komitesi (ICC Türkiye), Bakanlar Kurulu Kararı ile 1945 yılında “Milli” adını alarak yapılanmasını tamamlamıştır.

ICC Türkiye’nin çalışmalarının genişletilmesi amacıyla, Komitenin kuruluş ve işlerinin yürütülmesi görevi, 1950 yılında 5590 sayılı Kanun ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine verilmiştir.

ICC Türkiye 18 Mayıs 1953 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde yeniden yapılanmıştır.

27 üye ile işe başlayan Komitenin 1955 yılında toplam 120 üyesi olmuştur.

Bugün ICC Türkiye’nin 250’ye yakın üyesi bulunmaktadır.

Türkiye Milli Komitesi, Türk iş dünyasının çalışmalarına katkı sağlamak, rekabet gücünü artırmak ve küresel ekonomiden daha fazla pay alabilmesi amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.