Emekli maaşı zammı ne kadar oldu? Yeni emekli maaşı hesaplama

EKONOMİ

Emekli maaşı zammı belli oldu. Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından milyonlarca memur ve emeklinin beklediği zam oranları da açıklanmış oldu. Son 6 aylık enflasyon ile emeklilere uygulanacak zam oranı yüzde 15.4 olarak açıklandı. Zam oranlarının düşmesiyle birlikte ek zam beklentisi ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan memur ve emeklileri ilgilendiren ek zam müjdesini verdi. Peki, 2023 yılında emekli maaşı ne kadar oldu? İşte 2023 yılı en düşük emekli maaşı.

Emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır? 2023 Emekli maaşı zammı netleşti. Ocak ayının gelmesiyle birlikte Aralık ayı enflasyon rakamları belirlendi. Memur ve emeklilere uygulanan Ocak zammında yüzde 15.4 olarak belirlenen emekli zammı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrası güncellendi. Peki, emekli maaşına ne kadar ek zam yapıldı? İşte 2023 emekli maaşı hesaplama ve sorgulama sayfası.

2023 EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 9.6, memur ve memur emeklilerine yüzde 8.53 oranında ek zam açıklamasıyla memur ve emekli aylıklarına önümüzdeki yıl için yüzde 25 artış uygulanacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?  Bu kararla aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 9 bin 105 liradan 11 bin 396 liraya, en düşük memur emekli aylığı 6 bin 78 liradan 7 bin 597 liraya yükselmiş oldu.

EMEKLİ MAAŞ HESAPLAMA  Emekli maaşını hesaplamak isteyenler SGK maaş hesaplama robotu üzerinden kolayca sorgulama yapabiliyor. 4B Bağ-Kur emekli maaşı için vatandaşlar e-Devlet sistemine giriş yaparak alacakları maaşın tutarını öğrenebilirler. turkiye.gov.tr 4b emekli aylık hesaplama sayfasından vatandaşlar gerekli bilgileri doldurarak emekli maaşı hesaplaması yapabilirler.

EDEVLET 4B EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.