EYT Meclis'e ne zaman sunulacak, hangi tarihte yasalaşacak? EYT emekli maaşı ne kadar olacak, şartlar neler?

EKONOMİ

EYT'nin Meclis'e sunulacağı ve yasalaşacağı tarih emeklilikte yaşa takılanların gündeminde bulunuyor. Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT ile ilgili açıklamalarda bulundu. EYT emeklilik maaşları ve yatacağı zaman ise merak edilen detaylar arasında bulunuyor. Bakan Bilgin, EYT konusunda bir açıklama gerçekleştirdi. EYT şartları ve kapsamı ile ilgili ayrıntılar ise haberde yer alıyor. Peki EYT ne zaman Meclis'e sunulacak ve yasalaşacak? EYT emekli maaşları ne kadar olacak?

EYT son dakika gelişmeleri yakından takip edilmeye devam ediliyor. EYT için 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olunması şartı bulunuyor. Prim gün sayısı ve sigortalılık süresi şartlarının da tamamlanması gerekiyor. EYT'de yaş şartı aranmayacağı geçtiğimiz günlerde açıklandı. EYT emekli maaşları tutarı ve yatacağı tarihler ise merak edilen detaylar arasında bulunuyor. Peki EYT Meclis'e ne zaman sunulacak, son durum nedir? EYT emekli maaşı ne kadar olacak, şartlar neler?

EYT MECLİS'E NE ZAMAN SUNULACAK?  EYT'nin yasalaşacağı tarih merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında EYT ile ilgili çalışmayı yakında TBMM'nin takdirine sunacaklarını ifade etti. EYT'nin ocak ayı içerisinde Meclis'e sunulması bekleniyor. Bakan Bilgin, EYT düzenlemesine ilişkin de "Konu artık Meclis'te" değerlendirmesini yaptı.

EYT EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK, NE ZAMAN YATACAK?  2023 ocak emekli zammı sonrasında en düşük emekli maaşı 5500 TL yapıldı. EYT emekli maaşları ise mesleğe ve ödenen prime göre farklılık gösterecek. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ‘ilk maaşlar martta mı yatacak?’ sorusuna ilişkin ise “En geç diye düşünüyorum. Meclis’in takvimi bazen değişebilir. Gecikebilir, erken olabilir şu anki takvim bu yönde” ifadelerini kullandı.

EYT ŞARTLARI NELER? 
EYT için 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi yapılması gerekiyor. EYT'de yaş şartı aranmayacak. EYT'de kadınlar için 20 yıl sigortalılık süresi, erkekler için ise 25 yıl sigortalılık süresi şartı bulunuyor. EYT için 5 bin prim gün sayısı detayı da yer alıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.