EYT Meclis'ten geçti mi, şartlar neler? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklama!

EKONOMİ

EYT için önemli güne gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT hakkında önemli açıklamalar yaptı. EYT kanun teklifi bugün Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. EYT emekli maaşlarının yatacağı gün ise merak edilen bir diğer detay olarak yer alıyor. Peki EYT Meclis'ten geçti mi, şartlar neler?

EYT son dakika haberleri gündemde araştırılan konular arasında bulunuyor. EYT yasa teklifi hakkında AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, geçtiğimiz günlerde açıklama yaptı. EYT prim gün sayısı sigorta giriş yılına göre değişkenlik gösteriyor. EYT emekli maaşlarının tutarı ve yatırılacağı tarih merak konusu. Peki EYT'de son durum nedir, şartlar neler? EYT emekli maaşları ne kadar olacak?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EYT AÇIKLAMASI!  Canlı yayında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkşanı Erdoğan, ''Bu konuda çok kapsamlı bir çalışma yürütüldü. Sona gelindi. Yarın Komisyon'da görüşülmeye başlanacak. AK Parti olarak artık yasalaştırarak vatandaşlarımıza haklarını vermek istiyoruz. İlk aylıklar Şubat ya da Mart gibi bağlanabilir. Mustafa Bey ile görüştüm bu işi geciktirmeyelim İnşallah bir an önce bitirelim dedim.'' sözlerini kullandı.

EYT BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?  AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, emeklilik başvurularını e-Devlet'ten veya bizzat SGK kurumlarına müracaatla veya çalışan memurlar kendi kurumlarına müracaatla yapılacağını belirtti.

EYT NE ZAMAN YASALAŞACAK?  EYT son dakika emeklilik haberleri merak ediliyor. EYT yasa teklifi 2 Şubat saat 11.00'de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, Şubat ayında EYT'nin yasalaşacağını belirtti.

EYT PRİM GÜN SAYISI NEDİR?  EYT prim gün sayısı sigrota giriş yılına göre değişkenlik gösteriyor. EYT prim gün sayıları 5 bin ve 5.975 arasında değişkenlik gösteriyor.

EYT ŞARTLARI NELER?  EYT için 8 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi olması gerekiyor. Prim gün sayıları ise 5 bin ve 5.975 arasında yer alıyor. EYT'de kadınlar için sigortalılık süresi 20 yıl, erkekler için ise 25 yıl olarak bulunuyor.

EYT MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK? 
Muhammet Emin Akbaşoğlu, başvuruların ardından mart ayı içerisinde maaşların ödeneceğini duyurdu. Ocak ayında yapılan zam sonrasında en düşük emekli maaşı 5500 TL'ye çıktı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.