EYT son dakika haberleri 2022: EYT çıkacak mı, bugün yeni gelişme var mı, kimleri kapsıyor?

EKONOMİ

EYT son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kabine toplantısı sonrasında EYT ile ilgili açıklama gerçekleştirdi. Bakan Bilgin'in EYT açıklaması merak konusu. Peki EYT'de son durum nedir 2022? EYT çıkacak mı, kimleri kapsıyor?

EYT konusu Emeklilikte Yaşa Takılanlar bireyler tarafından merak ediliyor. EYT açıklamaları gündemde araştırılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT konusunda açıklama yaptı. Peki EYT çıkacak mı, son durum nedir 2022?

EYT'DE SON DURUM NEDİR?  Bakan Bilgin şu açıklamayı yaptı; "Kamudaki sözleşmeli personelle ilgili çalışmamızı sona erdirmek üzereyiz. Meclis ilk açıldığında sözleşmeli personel dosyasını getireceğiz. Şu anda üzerinde çalıştığımız dosya o, bitirmek üzereyiz. Bir iki konu daha var EYT ondan sonra çünkü onun teknik çalışması biraz daha zaman alacak. Tek bir formül üzerinde duruyoruz ama henüz sonuçlandırmadık. EYT Aralık ayı gibi gündeme gelir."

EYT NEDİR? 
8 Eylül 1999 tarihinde yürürlüğe giren 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi (erkek için 25, kadın için 20 yıl) ve prim ödeme (5000 gün) şartlarının yanına bir de yaş şartı (kadın için 58, erkek için 60 yaş) gündeme getirildi. 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanların yeni şartlara entegrasyonu da sigortalılık süresine göre kademeli olarak sağlandı. Böylelikle, emekli olmak için üç şartın (sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş şartının) birlikte sağlanması gerekli hale gelmiş oldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.