EYT tarihi ertelendi mi, ne zaman çıkar, EYT maaşı ve promosyon hakkı verilecek mi?

EKONOMİ

Son dakika emeklilik haberleri yakından takip ediliyor. EYT haberlerinde günden güne yeni bir açıklama var mı araştırılıyor. EYT şartlarına uyan ve emekli olmak için sabırsızlanan vatandaşlar, EYT son dakika son durum ne oldu? sorusuna cevap arıyor. Peki EYT maaşı ve EYT promosyonu ne zaman, ne kadar yatacak? İşte konuya ilişkin son güncel durum...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Şubat ayının son haftasına girmemizle birlikte EYT son dakika haberleri araştırılmaya başladı. Vatandaşlar bugüne ait emeklilik haberleri arasında EYT gelişmesi var mı, yok mu öğrenmek istiyor. Peki EYT son dakika son durum ne oldu? EYT şartları nedir, ne zaman çıkacak? İlk maaş ve promosyon ne kadar, hangi tarihte yatacak?

EYT HABERLERİ  EYT düzenlemesi Ocak ayı sonunda AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin imzasıyla Meclis'e sunulmuştu.

Şubat ayı içinde çıkarılması planlanan yasa doğrultusunda ilk maaşların mart ayında ödenmesi öngörülüyordu. Ancak Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Meclis çalışmaları ertelendi.

EYT ŞARTLARI NEDİR?  EYT için öncelikli olarak 9 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi şartı bulunuyor. EYT'de kadınlar için sigortalılık süresi 20 yıl, erkekler için ise 25 yıl olarak yer alıyor. EYT'de yaş şartı bulunmuyor.

EYT MAAŞI NE KADAR OLACAK?  AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, EYT’de aylık bağlama oranlarıyla ilgili, “SSK’dan emekli olacaklar için 7 bin 797 lira. Bağ-Kur’dan emekli olacaklar için 5 bin 811 lira. Emekli Sandığı’ndan emekli olacaklar 12 bin 389 lira. Bunların ortalaması 8 bin 733 lira” ifadesini kullandı.

EYT’LİLERE PROMOSYONLAR NE ZAMAN YATAR?  “Maaş promosyonu emekli maaş almaya hak kazanmakla beraber alınabiliyor. Emekli maaşı aylığı bağlanmasıyla beraber yani SGK sisteminde kişinin emekli olduğu gözükmesiyle birlikte vatandaşımız banka seçimi yapabiliyor. Bankaların bir promosyon yarışı içerisine gireceğinden bahsetmiştik.

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK? 
Genel Kurul dün AK Partili TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı. Depremlerin ardından milletvekillerinin büyük bölümünün bölgede bulunduğunu belirten Bilgiç, “Bir mutabakat çerçevesinde Divan teşekkül etmediğinden çalışmalarımıza başlayamıyoruz” diyerek, bugün toplanmak üzere birleşimi kapattı. Bugün ve yarın da ‘aç kapa’ yapacak Genel Kurul, yasama faaliyetlerine 28 Şubat Salı yeniden başlayacak. AK Parti Grup Başkanvekillerinin dün Grup Başkanı İsmet Yılmaz başkanlığında gerçekleştirdiği basına kapalı toplantıda, Genel Kurul’un öncelikli gündemi ele alındı. Edinilen bilgiye göre önümüzdeki hafta EYT teklifinin yanı sıra yeni bir deprem araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önergeler ele alınacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.