İkinci el araç alacaklar dikkat! Fiyatları yüzde 40 düşürecek düzenleme geliyor!

EKONOMİ

İkinci el otomobil fiyatlarını en az yüzde 40 düşürecek 2 ayrı düzenleme geliyor. Düzenlemenin bu ay sonuna kadar yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Türkiye'de ikinci el araç fiyatları ucuzlayacak mı artacak mı? Birçok kişi bu sorunun yanıtını merak ediyor. Sıfır otomobiller ihtiyaçtan çok bir yatırım aracına dönüştüğü için sıfır araç bulunamıyor. Bu ikinci el otomobil fiyatlarını yukarı doğru iterken döviz artışları da buna katkı sunuyor. Ama ikinci el otomobil fiyatlarını en az yüzde 40 daha aşağı çekebilecek 2 ayrı düzenleme geliyor.

Buna ilişkin yapılan Milli Gazete’nin manşetine taşıdığı haberde, ilk düzenlemenin, sıfır araç bayilerinin satışlarını etkileyecek bir düzenleme. İkincisi ise sıfır araçların online satışı ile ilgili. Her iki düzenlemenin detaylarına bakıldığında, ikinci el otomobil fiyatlarının oldukça düşeceği görülüyor.

Habere göre ikinci el araç fiyatlarının önümüzdeki günlerde %40’a varan oranda düşmesi bekleniyor.

Detaylarsa şu şekilde;

2 farklı düzenlemeden bahsediliyor. İkinci el otomobil fiyatlarındaki artışa karşı alınan 2 farklı düzenleme, hızla etkisini göstermeye başladı. Sıfır otomobillerin ikinci el ilanlarında belirgin düşüşler gözlemleniyor. Bu durum alınan düzenlemelerin etkisinin gösterdiğinin bir işareti olabilir. Ancak bu düzenlemelerin tam kapsamı hakkında detaylı bilgi henüz ortada yok.

Otomobil bayileri artık sıfır otomobil fiyatı üzerinden ikinci el otomobil satışı yapamayacaklar. Bu ilk düzenleme. Bu düzenlemeyle birlikte otomobil bayilerinin ikinci el otomobil satışlarına getirilen kısıtlama ve yasaklama ön plana çıkmakta. Yeni düzenlemeye göre otomobil bayileri artık ikinci el otomobil satışlarında. Sıfır liste fiyatı üzerine ekstra bir miktar talep edemeyecek. Yani bayiler müşterilere sıfır otomobil gibi gösterilen ikinci el otomobil liste fiyatı üzerinden daha yüksek bir fiyatla sunma imkanına sahip olamayacaklar. Bu ilk düzenlemeyi ve etkisi görülmeye başladı.

İkinci düzenleme online otomobil satışlarını kolaylaştırılması amacını taşıyor. Bu düzenleme, Türkiye’nin yerli otomobili olan TOGG’un satışı öncesinde hayata geçirilmişti. Online platformlar üzerinden otomobil satışının önünün açılması. Tüketicilere daha geniş bir seçenek sunmayı hedefliyor.

İlk başta Tesla online satış portalı açmıştı Türkiye’de. Diğer taraftan Volkswagen, Mercedes Avrupa otomobil devleri de online satışları arttıracak. Online satışlar arttığı için de fiyatların düşmesi bekleniyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.