Memur maaş zammı 2023! En düşük memur maaşı ne kadar olacak, yüzde kaç yükselecek?

EKONOMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağı yönünde çalışmalar yaptıklarını açıklamıştı. Peki, memur maaş zammı ne zaman açıklanacak? En düşük memur maaşı ne kadar olacak, yüzde kaç? İşte memur maaşı zammı Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Haziran'da gerçekleşen Kabine toplantısının ardından, memur maaşları ile ilgili ''Memur maaşları için Meclis sürecini başlatıyoruz. Geçen haftaki takdimlerin ardından kapsamlı değerlendirmeler gerçekleştirdik.'' açıklamasında bulundu. Peki en düşün memur maaşı ne kadar olacak? Memur maaş zammı ne zaman açıklanacak? İşte son gelişmeler...

TEMMUZ MEMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK? Ocak 2023 döneminde memur zammı enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı yüzde 8 ile belirlenmişti. Temmuz 2023 döneminde ise toplu sözleşme zammı yüzde 6 oldu. Yani yüzde 8'in üzerindeki 6 aylık enflasyon oranına yeni yüzde 6'lık toplu sözleşme zammı eklenerek 6 aylık memur zammı belirlenecek. Bu rakamlara refah payı dahil değil. Haziran ayı enflasyonları açıklandıktan sonra zam tutarları netleşecek, şu anki hesaplanan tutarlar son enflasyon rakamı açıklanmadığı için varsayım olarak yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve memur emeklilerinin maaş zamlarına ilişkin yaptığı son açıklamada en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını söylemişti.

Buna göre:

* 5 aylık enflasyon oranı: Yüzde 15,26

* 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı: Yüzde 15,26

* Ocak 2023 memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 8

* Temmuz 2023 memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 6

* 5 aylık memur enflasyon farkı: Yüzde 7,26

* 5 aylık memur ve memur emeklisi zammı: Yüzde 13,26

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?
En düşük memur maaşı mevcutta 12 bin 632 lira seviyesinde. Bu tutarın 22 bin liraya çıkarılması halinde en düşük memur maaşına yüzde 74 oranında zam yapılmış olacak.

Temmuz ayında zamlı maaş alacak olan memur ve memur emeklilerinin zamları toplu sözleşmeden elde ettikleri zam oranı, Ocak-Temmuz 2023 dönemini içeren enflasyon farkı ve refah payının eklenmesiyle bulunuyor.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.