Akaryakıt'ta zam yağmuru! Benzin ve motorin fiyatlarına zam gelecek mi?

GÜNDEM

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmeleri devam ediyor... Tüm dünyanın gözünü çevirdiği Rusya Ukrayna zirvesinden sonuç çıkmadı. Petrol fiyatları 11 Mart itibariyle yeniden yükselişe geçti. 

Benzin ve motorin fiyatları sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına girdi. 10 Mart gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litresine 0,79 TL, motorinin litre fiyatına ise 2,25 TL zam geldiğinin açıklanmasının ardından Ankara, İstanbul ve İzmir'de benzin, LPG ve motorin fiyatları merak edilip araştırılmaya başladı. EPGİS, 9 Mart akşam saatlerinde yayınladığı duyuruyla 10 Mart'ta pompa fiyatlarına yansıtılması beklenen benzin ve motorin zammının iptal edildiğini duyurdu. Ancak dün yaşanan Ukrayna Rusya zirvesişnden sonuç çıkmaması beraberinde petrol fiyatlarının yeniden yükselmesine neden oldu. 

BENZİN VE MOTORİN ZAMMI İPTAL EDİLDİ!

EPGİS tarafından yayınlanan son dakika açıklamasına göre benzin ve motorin zammı iptal edildi. 9 Mart Çarşamba günü Motorinin litre fiyatına 2.25, benzinin litre fiyatına ise 0.79 TL zam geleceği duyurulmuştu. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından yapılan açıklamada "Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Değişim İptali

10/03/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;

Benzinde 0,79

Motorinde 2,25 TL/LT

olarak yapılan zamlar ürün fiyatlarının bugün büyük oranlı düşüş göstermesi doğrultusunda kaynağından iptal edilmiştir" denildi. 

7 KERE ZAMLANDI

Böylece son 7 iş gününde LPG dahil akaryakıt fiyatlarında 7 kez zam açıklandı. Son olarak dün de benzine 1.07, motorine ise 1.59 lira zam gelmişti.

Ankara'da ortalama 20.44 liradan satılan benzinin litre fiyatı İstanbul'da 20.35 liradan, İzmir'de 20.46 liradan işlem görüyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.