Asgari ücrete zam gelecek mi, son dakika temmuz ayında ek zam yapılacak mı 2022? 

GÜNDEM

Asgari ücret zam beklentisi son günlerde gündemde yer alıyor. Enflasyon rakamlarında yaşanan artış sonrasında temmuz ayında memur ve emeklilere verilecek olan zammın asgari ücrete yapılıp yapılmayacağı milyonlarca çalışan tarafından merak ediliyor. Asgari ücret son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin önemli açıklamalarda bulundu. Peki asgari ücrete zam gelecek mi? Temmuz ayında asgari ücrete zam var mı, asgari ücret ne kadar 2022?

Asgari ücret zam konusu ile ilgili arayışlar temmuz ayınıa sayılı günler kala artmaya başladı. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada çalışanları enflasyona ezdirmeyeceklerini belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin'in açıklamaları sonrasında temmuz ayında asgari ücrete zam gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Gözler asgari ücret zam haberlerine çevrildi. Peki 2022 temmuz ayında asgari ücrete ek zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar, kaç TL?

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ? 
Asgari ücret yılın başında yapılan zam sonrasında 4253 TL'ye yükseldi. Enflasyon rakamlarında yaşanan artış sonrasında asgari ücret için ek zam beklentisi oluştu. Ek zam beklentisi hakkında temmuz ayı bekleniyor.

Asgari ücret yılın başında yapılan zam sonrasında 4253 TL'ye yükseldi. Enflasyon rakamlarında yaşanan artış sonrasında asgari ücret için ek zam beklentisi oluştu. Ek zam beklentisi hakkında temmuz ayı bekleniyor.

Yani önümüzde Temmuz dönemi var. Çalışanlarımızla bizim sadece kamu emeklileri ile kamu çalışanları ile değil, özel sektör emeklileri ile, Bağ-Kurlularla, çeşitli konumda bulunan emekliler de dahil hepsini kapsayan, sadece enflasyon farkını değil onların sosyal konumlarını destekleyecek bir çalışmayı sürdürüyoruz


rını destekleyecek bir çalışmayı sürdürüyoruz. Yani Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek, hiç olmazsa enflasyona karşı ‘Benim devletim benim yanımdadır’ dedirtecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır’’ dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.