Dolarda son durum nedir? 12 Nisan Dolar kaç TL?

GÜNDEM

Dolar güne 14.66 liradan başladı. Mart ayında ABD'de enflasyonun 40 yılın zirvesine çıktığının açıklanmasının ardından 14.68 lirayı aştı

Dolar dün 14.74 liradan 14.65 liraya kadar gerilemişti.

Dolar yeni güne ise 14.66 liradan başladı.

Mart ayında ABD'de enflasyonun 40 yılın zirvesine çıktığının açıklanmasının ardından 14.68 lirayı aştı. Mart ayında bu ülkede enflasyon yıllık yüzde 8.5 ile yüzde 8.4'lük beklentinin hafif üzerinde geldi.

Bu yükseliş sonrası ABD'de 2 yıllık tahvilin faizi 10 baz puanlık düşüşle yüzde 2.4'ün altına geriledi.

DOLAR/TL'DE SON DURUM

ABD tahvil faizi ve dolar endeksindeki yükselmeye karşın dün 14,70 seviyesi altına inen dolar kuru, bugün de %0,70 düşüşle 14,55’e geriledi.

Bugün gün başında 10 yıllık tahvil faizi %2,80’i aşarken ABD Dolar Endeksi de 100,23 seviyesine çıktı. Son yılların en yükseğindeki seviyeler enflasyon sonrası yerini düşüşe bıraktı. ABD’de enflasyon %8,5 ile her ne kadar 40 yılın zirvesine çıksa da bu oranın aynı zamanda yıl içi zirve olabileceği beklentisiyle dolar cephesinde gün içi yükselişler durdu. Dolardaki yükselişe çok sınırlı tepki veren kur ise, yaşanan gerilemeyle beraber yaklaşık son bir ayın en düşük seviyesine indi.

Perşembe günü yapılacak PPK toplantısında faizlerin sabit tutulması bekleniyor. Fakat Merkez Bankasının ilk çeyreğini gözetim olarak önemli görmesi nedeniyle yapılacak değerlendirme yakından takip edilecek.

Dün Hazine Bakanı Nureddin Nebati kur korumalı mevduat dışında enflasyon korumalı bir sistemin söz konusu olabileceğini belirtmişti. Yakın zamanda da yeni bir uygulamanın açıklanması bekleniyor.

Dolar kurunda spesifik bir haber akışından kaynaklanan düşüş söz konusu değil, fakat son haftalarda 14,80’li seviyelerdeki sıkışma geçen hafta yerini 14,70’lere bırakmıştı. Bu hafta ise 14,60 altı denemeler yaşanıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.