Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak? 2022 Ramazan Bayramı 9 gün olacak mı?

GÜNDEM

Bayram tatili kaç gün olacak? 2022 Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Soruları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. 2 Mayıs'ta başlayan Ramazan Bayramı 4 Mayıs'ta sona erecek. Peki, konuyla ilgili yetkililerden açıklama geldi mi? İşte detaylar...

Ramazan Bayramı tatili kaç gün? Soruları Ramazan Ayı'nın bitmesine sayılı günler kala vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. 1 Mayıs'ta arife günü ile sona erecek olan Ramazan Ayı, 2 Mayıs-4 Mayıs tarihleri arasında da bayram gerçekleşecek. Peki, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne uzatılıp uzatılmayacağı belli oldu mu?

2022 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan Dini Günler Takvimi doğrultusunda Ramazan Bayramı bu yıl Mayıs ayında kutlanacak. Ramazan Bayramı’nın birinci günü 2 Mayıs, üçüncü ve son günü de 4 Mayıs olacak.

1 Mayıs 2022 Ramazan Bayramı Arefesi 

2 Mayıs 2022 Ramazan Bayramı 1. günü 

3 Mayıs 2022 Ramazan Bayramı 2. günü

4 Mayıs 2022 Ramazan Bayramı 3. günü 

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK 2022

Ramazan Bayramı tatili her sene 3 gün kutlanıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında arefe günü de yarım gün resmi tatil olarak kabul ediliyor. Ramazan Bayramı'nın üç günü de resmi tatil olarak geçiyor.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLACAK MI?

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkıp çıkmayacağı kararının toplantıda alınması bekleniyor. Ramazan Bayramının ilk günü 2 Mayıs Pazartesi, son günü ise 4 Mayıs Çarşamba gününe denk geliyor. Bayram tatilinin 9 gün olması için 5 Mayıs Perşembe ve 6 Mayıs Cuma günlerinin de resmi veya idari tatil edilmesi gerekiyor. İdari tatil ilan edilmesi halinde sadece memurlar 9 gün günlük izinden faydalanacak. Toplantının ardından Ramazan Bayramı tatilinin kaç gün olacağının kesinleşmesi bekleniyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.