Vaka sayıları arttı! Omicron varyantının yeni belirtileri nelerdir ve nasıl anlaşılır?

GÜNDEM

Omicron varyantında yeni belirtiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Omicron varyantının belirtileri vatandaşlar tarafından araştırılmakta. Peki Omicron varyantının yeni belirtileri nelerdir ve nasıl anlaşılır? İşte değişen yeni omicron belirtileri…

Sağlık Bakanlığı her gün binlerce yeni koronavirüs vakası açıklamakta. Bu vakaların ise büyük bir bölümünün Omicron varyantına ait olduğu bilinmekte. Omicron varyantının diğer varyantlara göre daha farklı belirtileri olması dikkat çekiyor. Peki, omicron belirtileri nelerdir? İşte yanıtı…

OMICRON VARYANTI BELİRTİLERİ NELER?

Omicron varyantında şimdiye kadar tespit edilen en yaygın belirtiler ise şu şekildedir: 

Hapşırma  Boğaz ağrısı
Eklem ağrıları
Burun akıntısı 
Baş ağrısı 
Yorgunluk 

OMICRON VARYANTINDA 3 YENİ BELİRTİ

Bilim insanları tarafından yapılan son tespitlere göre Omicron varyantına yakalanan hastalarda mide bulantısı, karın ağrısı ve ishal gibi belirtilere rastlandı.

Son günlerde Kovid-19'un Delta varyantının yanı sıra Omicron varyantı İstanbul başta olmak üzere ülke genelinde vaka artışlarına sebep oldu. 

Ayrıca tüm Türkiye'de mevsimsel grip vakalarında da artış yaşandı. Bu durum, akıllara bu hastalıkların semptomları arasındaki fark ve benzerliklerin neler olduğu sorusunu getirdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.