Zamlı yeni sigara fiyatları ne kadar oldu 2022?

GÜNDEM

Sigara fiyatları ne kadar oldu? Soruları milyonlarca tütün kullanıcısı tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. Tütün ürünlerine yapılan zam tekel bayilere de yansıdı. İşte yeni zamlı sigara fiyatları haberimizde...

Sigara fiyatları yeni zamlandı! Sigara fiyatlarındaki artış son dakika gelişmeleri merak ediliyor... 2022 Ocak ayında 6 aylık enflasyon verileri dikkate alınarak sigra fiyatlarına Özel Tüketim Vergisi ÖTV zammı yapıldı. Zam 4 Ocak itibariyle raflara yansıdı. Mperial - Tobacco - Bat - JTI grubu sigaralara gelen ÖTV zammı sonrası "Sigara fiyatları ne kadar oldu?" ve "Sigara zammı 2022 fiyat listesi nedir? sorularının cevabı merak edilip araştırılıyor. İşte güncel sigara fiyatları...

İŞTE SİGARA ZAMMI 2022 LİSTESİ

Sigarada paket başına 0,4851 TL olan maktu vergi 0,7150 TL’ye yükseltildi. Paket başına 9,766 TL olan asgari maktu vergi de 14,394 TL’ye çıkmış olup, bu artış asgari maktu vergi sınır fiyatını paket başına 15,50 TL’den 22,85 TL’ye yükseltti. Asgari maktu vergi, bir paket sigaradan elde edilen asgari vergi tutarını belirliyor. Sigara vergilerinde yüzde 47,4 seviyesinde bir enflasyon güncellemesi ile bunun mevcut ortalama sigara fiyatı üzerindeki vergi yükü de yüzde 81’den yaklaşık yüzde 96’ya yükselecek.

SİGARAYA KAÇ TL ZAM GELDİ?

Sigara vergilerinde yüzde 47,4 seviyesinde bir enflasyon güncellemesi ile bunun mevcut ortalama sigara fiyatı üzerindeki vergi yükü de yüzde 81’den yaklaşık yüzde 96’ya yükselecek. Bu güncelleme ile beraber sigara fiyatlarında 3 ile 5 TL arasında artış yapılacak.

İLK ZAM PHILIP MORRIS GRUBUNA GELDİ

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Philip Morris grubu sigaralara 4 TL zam geldiğini duyurdu.

Aybaş'ın yaptığı paylaşıma göre söz konusu sigara grubundaki en ucuz sigara 21,50, en pahalı sigara ise 25,50 TL'ye yükseldi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.