Okullarda maske takılacak mı? 2022-2023 Eğitim yılında ilkokul, ortaokul, lisede maske zorunlu mu?

SAĞLIK

Yeni eğitim yılının başlamasına birkaç gün kalması ardından öğrenciler ve veliler maske araştırmasına geçti. Koronavirüs salgınından dolayı bir dönem okullarda zorunlu olan maske yeni eğitim yılı için meraklandırdı. Okullarda maske takılacak mı? 2022-2023 Eğitim yılında ilkokul, ortaokul, lisede maske zorunlu mu? soruları okul başlamadan gündeme geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuya ilişkin açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı açıkladı: Endişe edilmemeli, maske takmak isteyen olabilir, takabilirler. Ancak zorunlu değil. Bu anlamda çocuklarımız güvenle bundan sonraki süreçte hiçbir kısıtlama olmadan eğitimlerine devam edecekler.

Koruma açısından bir önemli grup ise ek hastalığı olan çocuklarımız. Bu durumdaki çocuklarımızın aşılarını olmaları önemli, onların daha dikkatli korunması gerektiğini özellikle ifade etmek istiyorum. Maske için genel anlamda artık bir zorunluluk olmayacak. Hastalık belirtisi hissedenler, başkasına bulaştırmamak için takmalılar. Ek hastalığı olan ve ileri yaştaki vatandaşlarımız kalabalık ortamlara girmeden önce maske takmalıdırlar.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.