23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun

Denizli Protokolü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.

DENİZLİ 23.04.2023, 11:52 23.04.2023, 12:02
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun


DENİZLİ VALİSİ ALİ FUAT ATİK’İN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NIN SEVİNCİNİ PAYLAŞIYORUZ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayınlayan Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Vatan toprağını korumak ve o topraklar üzerinde özgürce yaşamak uğruna verilen amansız mücadelenin meyvesi, milli egemenliğimizin sembolü, demokrasi tarihimizin köşe taşlarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 103. yılını kutlamanın haklı gururunu yaşıyor; istiklalimizin, egemenliğimizin ve yarınlarımızın teminatı, hayatımızın ümidi, kıymetli çocuklarımızın bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın sevincini paylaşıyoruz.

23 Nisan; kalbi özgürlük aşkıyla çarpan, nefsinden çok, sonraki nesli düşünen, hürriyet yolunda kader birliği yapmış aziz milletimiz için bir dönüm noktasıdır. 23 Nisan, ecdadımızın birlik ve beraberlikten ödün vermeden kendi kaderine hâkim olmak için başlattığı büyük ve onurlu yürüyüşün en önemli adımıdır.

23 Nisan, egemenliğin milletimize ait olduğunun tescillendiği, Türk milletinin ebeden bağımsız yaşama hakkına sahip olduğunun cümle âleme ilan edildiği, demokrasimizin ve çağdaş Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür. 23 Nisan, varlığımızın güvencesi ve yarınlarımızın sahibi biricik çocuklarımız için şenlik; ecdadımızın emanetini koruyup ve daha da geliştirmeye çalışan bizler için büyük bir gurur günüdür.

Ülkemiz, "Hâkimiyet, bilakayduşart milletindir.” sözlerini şiar edinen Meclisimizin çabalarıyla geride bıraktığımız 103 senede büyük mesafeler katetmiştir. Devrin en güçlü devletlerine karşı yokluk içinde var olma mücadelesi veren bir ülkeden, dünyanın sayılı devletleri arasına girmeyi başaran bir ülke haline gelmiştir. 23 Nisan 1920 tarihi; bir asrı aşan bu süreçte, aziz milletimizin yaşadığı her türlü değişim ve gelişimin miladı olmuş; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın hediye edildiği çocuklarımız, ülkemizin çağdaşlaşma ve büyüme sürecinde üstlendiği sorumluluğu hakkıyla yerine getirmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk, uluslararası dostluğa ve barışa giden yolun çocukların elinde yükseleceği görmüş; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tüm çocuklara armağan etmiştir. Bu bayramın varisi olan evlatlarımızın Cumhuriyetimize ve değerlerine sahip çıkma bilinci ve sorumluluğuyla hareket ederek çalışacaklarına, ecdadımızdan teslim aldıkları emaneti daha da geliştirerek atiye teslim edeceklerine dair inancımız sonsuzdur. Biliyoruz ki ülkesini ve milletini seven, bilim ve teknolojiye hâkim, milli ve manevi değerlerimize bağlı bir nesil olarak yetişen çocuklarımız, yakın bir gelecekte ülkemizin yönetiminde söz sahibi olarak aziz milletimizin ufuklarını aydınlatacak, büyük Türkiye’yi omuzlarında yükseltecek ve tüm dünyanın özlediği barış ve kardeşliğin tesisi için çaba sarf edeceklerdir.

SEVGİLİ ÇOCUKLAR,     

Sizler en değerli varlığımız, neşe kaynağımız, mevcudiyetimizin, egemenliğimizin ve geleceğimizin teminatısınız. Kahraman ecdadımızın asil kanlarıyla sulanan bu cennet vatanın gerçek sahipleri sizlersiniz. Büyük işler başarmış bir milletin varisleri olarak sizler, elinizdeki imkanları en iyi şekilde değerlendirecek, şanlı tarihimizden aldığınız güçle daha büyük başarılara imza atacaksınız. Bütün hayallerimiz sizlerin üzerinedir.

Bu duygu ve düşünceler ile temiz yürekleri ve gülen gözleriyle hayatımıza anlam katan sevgili çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, çocuklarımızı gözlerinden öpüyorum. Bizlere özgür bir vatan bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ilk Meclisin kahraman üyelerini, bu aziz vatanın huzur, güven ve bütünlüğü için hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

               

BAŞKAN OSMAN ZOLAN CUMHURİYETİMİZİN TEMELLERİNİN DE ATILDIĞI 23 NİSAN 1920 MİLLET İRADESİNİN VÜCUT BULDUĞU GÜNDÜR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman  Zolan, “Cumhuriyetimizin temellerinin de atıldığı 23 Nisan 1920 millet iradesinin vücut bulduğu gündür” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. 23 Nisan 1920’nin Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, bundan tam 103 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının yapıldığını ve Türk milletinin, kendi kendini yönetebilen, bağımsız bir devlet olarak varlığını tüm dünyaya kabul ettirdiğini kaydetti. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Türk milletinin mücadele ve azmi sayesinde kazanılmış bir zaferin de simgesi olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Cumhuriyetimizin temellerinin de atıldığı 23 Nisan 1920 millet iradesinin vücut bulduğu gündür. Büyük Önder Atatürk’ün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ dediği gibi o gün millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışı vücut bulmuştur” ifadelerini kullandı.

Mesajında çocuklara da seslenen Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Sevgili çocuklar, bugün sizler için çok özel bir gün. Sizler bizim geleceğimiz, gözbebeğimizsiniz. Sizlerin mutlu, sağlıklı ve eğitimli bir şekilde geleceğe hazırlanmanız çok önemli. Çünkü sizler, ülkemizin geleceği için en büyük umut kaynağısınız. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak yarınlara sağlıklı ve güven içinde ulaşmanız için tüm imkânlarımızı seferber etmeye, yeteneklerinizi keşfetmeniz ve kendinizi geliştirmeniz için her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. Bu vesilelerle, bayramımızı tüm kalbimle tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelemizin tüm kahramanlarını, TBMM’yi kuran ecdadımızı ve bu vatan için kanını döken, canını veren kahramanlarımızı minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.

BAŞKAN ŞENİZ DOĞAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NIZI YÜREKTEN KUTLUYOR, SAĞLIKLI, MUTLU VE BAŞARILI BİR GELECEK DİLİYORUM

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Ülkenin geleceğini çocukların inşa edeceğini belirten Başkan Doğan, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 103. Yılını büyük bir onur ve gurur ile anıyoruz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk çocuklara olan sevgisinin ve inancının karşılığı olarak bu anlamlı günü bayram olarak çocuklara armağan etmiştir. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın gülümsediği aydınlık bir ülke için mücadeleye devam etmeliyiz. Sevgili çocuklar, bugün sizin gününüz! Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı yürekten kutluyor, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir gelecek diliyorum” dedi.

BAŞKAN AVNİ ÖRKİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NIN 103. YILI KUTLU OLSUN

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili olarak mesaj yayımladı. Başkan Örki, mesajında, “Dünyanın tek çocuk bayramı olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yılı kutlu olsun” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 103'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Belediye Başkanı Örki mesajına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleriyle başladı; “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz”.

Mesajında, 23 Nisan Türk Milleti’nin sonsuza kadar bağımsızlığının bütün dünyaya ilanı olduğunu ifade eden Başkan Örki, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk tüm dünya çocuklarına 23 Nisan’ı bayram olarak armağan ederek, çocuklarımızı ne denli önemsediğini ve güvendiğini yukarıdaki sözleriyle belirtmiştir. Ne haklı bir güvendir. Çocuklarımız geleceğimizin teminatı, geleceğimizin ışığı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 103 yıl önce, zorlu mücadelelerden zaferle çıkmış bir millete en güzel hediyeyi vermiştir. 23 Nisan işgallere karşı milli birlik ve beraberlikle verilen mücadelenin somut sonuçlarından biridir. 23 Nisan tüm dünya çocuklarının bayramı olması vesilesiyle de dostluk, kardeşlik gibi sevgi bağlarının pekiştirilmesi noktasında da önemlidir. Pamukkale Belediyesi olarak da, ecdadımız gibi bizlerde çocuklarımıza daha da güzel bir gelecek için güveniyor, güvenmekle kalmıyor onlara inanıyoruz. İlçenin yerel yönetimi olarak da, geleceğimiz için çocuklarımızın eğitimden kültüre, spordan sanata, bilime her alanda gelişimlere katkı vermek için önemli adımlar atıyor, desteklerimizi sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz. Çocuklarımız için, geleceğimiz için, bize emanet edilen bu güzel vatanda, ay yıldızlı bayrağımızın ilelebet dalgalanması için mücadelemizi sürdüreceğimizin sözünü vererek, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türk Milleti’nin bağımsızlığı uğruna mücadele etmiş olan tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize saygılarımızı sunuyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” dedi.

BAŞKAN HÜSEYİN İNAMLIK 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI OLARAK, MİLLETÇE BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE KUTLAMANIN GURUR VE COŞKUSUNU YAŞIYORUZ

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olması dolayısıyla basın mesajı yayımladı. Başkan İnamlık mesajında;  “ Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 103. yıldönümünü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak, milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz.

23 Nisan 1920, millet iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açıldığı ve böylelikle ulusal egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunun tüm dünyaya duyurulduğu, Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarihtir.

İstiklal mücadelemizde eşsiz kahramanlık destanı yazan aziz milletimiz vatan, bayrak sevgisi ve bağımsızlığa olan aşkı ile tüm dünyaya emsal teşkil etmiştir. Kadınıyla, erkeğiyle, her yaştan ferdiyle Milli Mücadele’de gösterdiği direniş ve kahramanlık, vatan sevgisinin en eşsiz örneklerinden biri olmuştur.

Bu anlamlı gün Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklarımıza armağan edilmiş, yarının büyükleri olan genç nesillerimize duyduğu güven ve inancı ortaya koymuştur.

En değerli varlıklarımız olan çocuklarımız bugünlerimizin umudu, yarınlarımızın güvencesidir. Sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen, bilim ve teknolojiye hakim, Milli ve Manevi değerlerimize bağlı bir nesil yetiştirmek en büyük hedefimizdir. Bu görevi en güzel şekilde yapacağınıza ve bu mirasa en güzel şekilde sahip çıkacağınıza olan güvencimiz tamdır.

Bizler de, ülkemizi geleceğe taşımaya yönelik sorumlu ve duyarlı çabalarınızda sizlere destek verecek ve her zaman yanınızda olacağız. Sizleri çok seviyor ve sizlere güveniyoruz.   

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, bugünü anlamlandıran ve geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutluyorum’’ dedi.

BAŞKAN MEHMET ALİ YILMAZ YARININ BÜYÜKLERİ ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR
Milliyetçi Hareket Partisi Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.



Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliğini resmen hayata geçirdiğini vurgulayan Başkan Yılmaz, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu önemli günü millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan yarının büyükleri çocuklarımıza armağan etmiştir. Ülkemizin aydınlık geleceğinin ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bugün de büyük bir heyecan ve coşku içerisindeyiz. Milli irademizin kalbinin attığı TBMM’nin açılışının 103. Yıl dönümünde bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve bütün halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı için canını vermiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
17
kapalı
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:59
Öğle 13:06
İkindi 16:53
Akşam 20:03
Yatsı 21:29
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 34 93
2. Fenerbahçe 34 89
3. Trabzonspor 34 58
4. Beşiktaş 35 52
5. Başakşehir 34 52
6. Rizespor 35 50
7. Kasımpasa 34 49
8. Alanyaspor 35 48
9. Sivasspor 34 48
10. Antalyaspor 34 45
11. A.Demirspor 34 41
12. Ankaragücü 35 41
13. Kayserispor 34 40
14. Samsunspor 34 39
15. Karagümrük 34 36
16. Konyaspor 34 36
17. Gaziantep FK 34 34
18. Hatayspor 34 33
19. Pendikspor 34 30
20. İstanbulspor 34 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 32 72
2. Göztepe 32 66
3. Sakaryaspor 32 57
4. Kocaelispor 32 55
5. Ahlatçı Çorum FK 32 55
6. Bodrumspor 32 53
7. Boluspor 32 50
8. Bandırmaspor 32 47
9. Gençlerbirliği 32 47
10. Erzurumspor 32 44
11. Keçiörengücü 32 39
12. Manisa FK 32 37
13. Ümraniye 32 37
14. Şanlıurfaspor 32 34
15. Tuzlaspor 32 34
16. Adanaspor 32 33
17. Altay 32 15
18. Giresunspor 32 7
Takımlar O P
1. Arsenal 35 80
2. M.City 34 79
3. Liverpool 35 75
4. Aston Villa 35 67
5. Tottenham 34 60
6. M. United 34 54
7. Newcastle 34 53
8. Chelsea 34 51
9. West Ham United 35 49
10. Bournemouth 35 48
11. Wolves 35 46
12. Brighton 34 44
13. Fulham 35 43
14. Crystal Palace 35 40
15. Everton 35 36
16. Brentford 35 35
17. Nottingham Forest 35 26
18. Luton Town 35 25
19. Burnley 35 24
20. Sheffield United 35 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 33 84
2. Barcelona 33 73
3. Girona 33 71
4. Atletico Madrid 33 64
5. Athletic Bilbao 33 58
6. Real Sociedad 33 51
7. Real Betis 33 49
8. Valencia 33 47
9. Villarreal 33 45
10. Getafe 33 43
11. Osasuna 33 39
12. Deportivo Alaves 33 38
13. Sevilla 33 38
14. Las Palmas 33 37
15. Rayo Vallecano 33 34
16. Mallorca 33 32
17. Celta Vigo 33 31
18. Cadiz 33 26
19. Granada 33 21
20. Almeria 33 14