Cumhuriyetin 98. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz

Denizli Protokolü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Cumhuriyetin 98. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

DENİZLİ 28.10.2021, 20:37 28.10.2021, 20:49
Cumhuriyetin 98. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz

DENİZLİ VALİSİ ALİ FUAT ATİK29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI” KUTLAMA MESAJI

Yüzyıllar boyunca bağımsız olarak yaşamış yüce Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak tarih sahnesine yeniden çıkışını, millet iradesi ile taçlandırdığı Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümünü kutlamanın coşku ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

“Bu memleket dünyanın beklemediği, asla umut etmediği ayrıcalıklı bir varoluşa sahne oldu. Bu sahne en az 7 bin senelik bir Türk beşiğidir. Beşik doğanın rüzgarıyla sallandı; beşiğin içindeki çocuk doğanın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk doğanın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela korkar gibi oldu sonra onlara alıştı; Onların oğlu oldu. Bir gün o doğa çocuğu, Doğa oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu... Türk budur. Yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir.” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 1923’te bir ateş yandı. Bu ateş ki tüm dünyayı ışığıyla aydınlatan Türkiye Cumhuriyeti’ydi.

Cumhuriyetimiz; milletçe gerçekleştirdiğimiz Millî Mücadele’nin sonucunda geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayan en büyük armağandır.

Bugün hepimize düşen ortak görev; milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni ortak değerlerimiz etrafında kenetlenerek birlik ve beraberlik içerisinde muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne taşımak ve her daim Cumhuriyetimizin gücüne güç katmak olacaktır.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyor; tüm halkımızın “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı”nı en içten duygularımla kutluyorum.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN' DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ile kurulan Cumhuriyetimizin 98. yıldönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin 98. yılını birlik ve beraberlik içinde aynı heyecan ve coşkuyla kutluyor olmanın haklı gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: "Var olduğumuz ilk günden beri esaret altında yaşamayı bir an bile düşünmeyen aziz milletimiz, işgalci güçlere karşı Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir an bile kendini düşünmeden, vatanın birliği ve milletin bağımsızlığı için canıyla, kanıyla bir zafer kazanmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu eşsiz zaferi taçlandırmak için de ‘Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun idare’ diye ifade ettiği Cumhuriyeti bu yüce millete armağan etmiştir."

Denizli’nin milli mücadele yılları ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş aşamasında topyekün bir şekilde Ata’sının yanında dimdik durduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına doğru ilerlerken, ülkemizin ve milletimizin yarınları için çalışmaya devam ediyoruz. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ile kurulan Cumhuriyetimizin 98. yıldönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, ömrünü bu vatana vakfetmiş olanları saygıyla anıyorum. Mekanları cennet olsun. 98. yaşını kutladığımız Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum" ifadelerini kullandı.

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI ŞENİZ DOĞAN’DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Doğan, “Bundan 98 yıl önce vatan evlatları, atalarımız ülkemizi düşman eline bırakmamış, canları pahasına mücadele ederek ülkesine ve milletine sahip çıkmıştır. Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise geleceğimizin teminatıdır. Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve sonrasında Cumhuriyet’in kurulması, dünya tarihinin en büyük başarılarının başında gelmektedir.  Halk iradesinin hakim olduğu Cumhuriyet, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından millete armağan edilmiştir. 98 yıldır sahip çıktığımız Cumhuriyetimize her zaman sahip çıkmaya, onun ışığı altında aydınlanmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 98. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir umut ve inançla yürüme kararlılığı içerisindeyiz. Bizler, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılâpları doğrultusunda çalışmayı, milletimize ve ülkemize hizmet etmeyi her zaman sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetin kurucularını, tüm şehitlerimizi saygı, özlem ve rahmetle anıyorum. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!” dedi.

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI AVNİ ÖRKİ’DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Örki, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin açık ifadesidir” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk Milleti adına Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 98 yıl önce kurduğunun altını çizen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi; “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. yıl dönümünü kutluyoruz. Bizler tarihimizi çok iyi bilmek zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti’mizin bugünlere kolay gelmediğini, atalarımızın bizlere emanet ettikleri bu topraklar uğruna yüz binlerce şehit verildiğini ve bir o kadar da gazimizin bulunduğunu unutmamalıyız. İstiklal mücadelesindeki başarımızı, nasıl birlik ve beraberliğimize borçluysak, önümüze çıkabilecek engelleri aşmak için, yine birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Milli birlik içerisinde, Devlet-Millet el ele olmayı başararak, bağımsızlığa göz diken hainlere göz açtırmayacağımıza eminim. Türk Milleti, genciyle, yaşlısıyla ilelebet Cumhuriyetimizin yılmaz savunucuları olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve vatan toprağı uğruna canlarını hiçe sayan milli mücadelemizin bütün şehit, gazilerini rahmet ve şükranla anıyor, Türk Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu

SARAYKÖY BELEDİYE BAŞKANI NECATİ ÖZBAŞ’TAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Cumhuriyet’in 98’inci yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

“Geleceğimizin teminatı Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 98’inci yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz.

29 Ekim 1923'te Türk milletinin Büyük Atatürk önderliğinde verdiği eşi benzeri bulunmayan mücadelenin, onurlu duruşunun, vatan sevgisinin, egemenlik ve bağımsızlık iradesinin ortaya çıkardığı ve demokrasiyi taçlandıran Cumhuriyet'imizin ilanıyla "Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir" sözü tam anlamıyla devlet yönetimine yerleştirildi.

Öncelikle, tarihimiz ve milletimiz için büyük anlam içeren bu anlamlı günde kıymetli topraklarımızı bizlere vatan yapan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. 

Yüzyıllar boyunca haksızlığa uğrayanın umudu olan aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal önderliğinde İstiklal savaşını vermiş ve esareti kabul etmediğini bütün dünyaya göstermiştir.

Cumhuriyet, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından bizlere bırakılan en kıymetli ve en büyük mirastır. Bizler de geçmişten ilham aldığımız büyük kahramanlık destanları yazan cesaret ve mücadele içinde bugün, Cumhuriyetimiz için olması gereken en iyi hizmet ve çalışmaları yerine getirecek; bizlere emanet edilen vatanımızı gelecek nesillere en güzel şekilde bırakmak için var gücümüzle çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.

ÇAMELİ BELEDİYE BAŞKANI CENGİZ ARSLAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıldönümü nedeni ile bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanımız Cengiz Arslan Cumhuriyetimiz; 29 EKİM 1923 tarihinde yani bundan 98 yıl önce bugün; “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İdare usulü, halkın geleceğini bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına dayanır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, 29 Ekim gününü en büyük bayram olarak nitelendirdiğine dikkat çeken Belediye Başkanımız Arslan Milletimizin 29 Ekim 1923’te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını kanıyla ve canıyla ilan ettiğini hatırlattı.

Ülkemizin en anlamlı ve özel günü olan Cumhuriyet Bayramı'nı, bir kez daha büyük bir coşku, derin bir gurur ile kutluyoruz. Cumhuriyetimizin asırlık bir çınara dönüşmesine sayılı günler kaldı. 100'üncü yaşına yürüyen Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içerisinde, bilimin ışığında, demokrasi, insan hakları, adalet ve özgürlük alanlarında muasır medeniyetler seviyesine taşımak, hepimizin en kutsal görevidir.

“KARARLI DURUŞUMUZDAN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Esarete, zulme ve dayatmalara rıza göstermeyen Aziz Türk Milleti, işgalcilere karşı başlattığı mücadeleyi tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla taçlandırmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ecdadımızın kazandığı bu büyük zafer, bizlere bağımsızlığımızı müjdelemiştir. Türk Milleti, 29 Ekim 1923’te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir. 98 yıl önce olduğu gibi yine millet ve devlet olarak; vatanımızı, bayrağımızı ve geleceğimizi korumak için mücadelemizi sürdürüyoruz. İstiklal Harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruhu dimdik ayakta taşımaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Bu aziz yurdu bize vatan yapan, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu kutsal amaç için toprağa düşerek şehitlik mertebesine ulaşmış aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi şükranla anıyor; Çameli’li hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet bayramını kutluyorum” dedi.

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ AHMET KUTLUHAN “CUMHURİYETİMİZ, ORTAK DEĞERLERİMİZİN BİR BÜTÜNÜDÜR”

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Mesajında; Cumhuriyetimizin aziz milletimizin fedakârlıklarıyla kurulduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Kutluhan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki ortak değerler etrafında kenetlenen milletimizin geleceğe emin adımlarla yürümeye devam edeceğine olan inancını dile getirdi.

“Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim En Büyük Eserim’ dediği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içindeyiz. Milli egemenliği esas alan ve gücünü halktan alan bu rejim, dört bir yandan işgal kuvvetleriyle sarıldığında bile imkânsızlıklar içinde asla pes etmeyen, mukaddes değerlerini canı pahasına savunan bu aziz milletin insanüstü gayret ve fedakârlıklarıyla kurulmuştur.

Türk Milleti, 29 Ekim 1923 tarihinde, bağımsızlığa olan inancını kendi kaderi üzerinde hiçbir devletin müdahil olamayacağını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. Aziz milletimizin kanıyla yazdığı bu eşsiz destan, bu toprakların yükselen ve gelişimini sürdüren Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ait olduğunun resmi bir belgesidir.

CUMHURİYETİMİZ, KARDEŞLİK ÜZERİNE İNŞA EDİLMİŞ BİR ORTAK DEĞERLER BÜTÜNÜDÜR”

Cumhuriyet, bizler için sadece bir yönetim değil; milletimizin şanlı tarihinde dönüm noktalarından biri, tarihimizin siyasal ve toplumsal anlamda en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi ve milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğinin bir ifadesidir. Cumhuriyetimiz, kardeşlik üzerine inşa edilmiş bir ortak değerler bütünüdür; kimseyi ötekileştirmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi kucaklayan, farklılıkları ortak zenginlik olarak tanımlayan, toplumun bütün unsurlarını kendinde toplayan bir yönetim biçimidir. Aziz milletimiz, cumhuriyetimizin kuruluşundaki ortak değerler etrafında kenetlenmiş ve cumhuriyetimizin değerleri, aradan geçen 98 yılda necip milletimiz tarafından sıkı sıkıya sahiplenilmiştir. Bugün ülkemiz, millet iradesini esas alan demokrasisi, gelişen ekonomisi, geleceğin teknolojileri alanında yürüttüğü çalışmalar, güçlü ordusu, nitelikli iş gücü ve girişimci insan kaynağı ile uluslararası alandaki saygınlığını da giderek arttırmıştır.

Ülkemizin birlik ve beraberliğine gölge düşürmeye çalışan, bölünmez bütünlüğümüze ve demokrasimize zarar vermek isteyen karanlık mihraklar karşısında milletimiz, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de ecdadının zor şartlar altında elde ettiği kazanımlardan asla taviz vermeyecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde Kurtuluş Savaşımızda, yokluklar içerisinde yakılan istiklal meşalesi, hiç sönmemiş ve sönmeyecektir. Bizler, atalarımızın emaneti olan bu cennet vatanımıza ve Cumhuriyetimize, tüm kazanımlarıyla beraber sonsuza kadar sahip çıkacak; gelecek kuşaklara, her alanda gurur duyacakları bir ülke bırakmak için gönül gönüle vererek geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşları ile bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyor; Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu

DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI UĞUR ERDUĞAN, “YAŞASIN CUMHURİYET”

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, halkın Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Başkan Erdoğan, “Bizler, iş dünyamızın birer neferi olarak ülkemizin kalkınmışlığı, insanımızın ve vatanımızın refahı için, Cumhuriyet’i ilan eden ruhla aynı çizgideyiz ve ‘Bağımsızlık, benim karakterimdir!’ diyen ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün izindeyiz. Aynı inanç ve heyecanla, gece gündüz demeden hep daha ileriye ve iyiye bakarak, gösterdiği muasır medeniyetler hedefine doğru yol almaktayız” dedi.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı yazılı mesajı şöyle: “Türk Milleti, varlığına kastetmiş orduların hepsinin birden üzerine geldiği bir anda, şanlı geçmişinden aldığı güçle tarihe altın harflerle kazıdığı İstiklal Mücadelesini başlattı. İman dolu göğsünü, çelikle kuşanmış işgal kuvvetlerinin kurşunlarına siper etmekten bir an bile tereddüt etmedi; ülkesinin bağımsızlığı için cepheye koştu. Vatanını korumak için canından vazgeçti. Milli bir ruhla, 7’den 70’e al bayrağının altında kenetlendi. İşte bu inançla, aziz milletimiz İstiklal Harbi’nde tüm dünyaya örnek bir bağımsızlık mücadelesine imza attı. ‘Bağımsızlık, benim karakterimdir!’ diyen ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyet’i ilan ederek de askerî zaferini demokrasi ile taçlandırdı. Bizler de bugün iş dünyamızın birer neferi olarak ülkemizin kalkınmışlığı, insanımızın ve vatanımızın refahı için aynı ruhla onların izindeyiz. Aynı inanç ve heyecanla, gece gündüz demeden hep daha ileriye ve iyiye bakarak, gösterdiği muasır medeniyetler hedefine doğru yol almaktayız. Bu vesileyle, başta cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile ilk mebuslarımız olmak üzere vatanı, ülkesinin bağımsızlığı, bayrağı ve inancı için canından vazgeçmiş şehitlerimiz ile şu an aramızda olmayan kahraman gazilerimizi minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize ve şehit yakınlarımıza ise şükranlarımızı sunuyorum. Yaşasın Cumhuriyet!” diye konuştu.

DENİZLİ SANAYİ ODASI BAŞKANI MÜJDAT KEÇECİ'NİN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ilan edilen, Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün 98. kuruluş yıldönümüdür. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Bundan dolayıdır ki; Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim gününü en büyük bayram olarak nitelendirmiştir.

Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak bizlerin ortak görevidir. Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara taşımak için her zaman tüm gücüyle çalışacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı yürekten kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Yorumlar (0)
17
kapalı
Namaz Vakti 14 Mayıs 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:48
Öğle 13:05
İkindi 16:55
Akşam 20:12
Yatsı 21:42
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 36 99
2. Fenerbahçe 36 93
3. Trabzonspor 36 61
4. Başakşehir 36 58
5. Beşiktaş 36 55
6. Kasımpasa 36 52
7. Alanyaspor 36 50
8. Rizespor 36 49
9. Sivasspor 36 48
10. Antalyaspor 36 45
11. A.Demirspor 36 44
12. Samsunspor 36 42
13. Kayserispor 36 41
14. Konyaspor 36 40
15. Ankaragücü 36 39
16. Gaziantep FK 36 38
17. Hatayspor 36 37
18. Karagümrük 36 37
19. Pendikspor 36 36
20. İstanbulspor 36 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 34 75
2. Göztepe 34 70
3. Sakaryaspor 34 60
4. Bodrumspor 34 57
5. Ahlatçı Çorum FK 34 56
6. Kocaelispor 34 55
7. Boluspor 34 53
8. Gençlerbirliği 34 51
9. Bandırmaspor 34 50
10. Erzurumspor 34 44
11. Ümraniye 34 43
12. Manisa FK 34 40
13. Keçiörengücü 34 40
14. Adanaspor 34 39
15. Şanlıurfaspor 34 38
16. Tuzlaspor 34 38
17. Altay 34 10
18. Giresunspor 34 7
Takımlar O P
1. Arsenal 37 86
2. M.City 36 85
3. Liverpool 37 79
4. Aston Villa 37 68
5. Tottenham 36 63
6. Newcastle 36 57
7. Chelsea 36 57
8. M. United 36 54
9. West Ham United 37 52
10. Brighton 36 48
11. Bournemouth 37 48
12. Crystal Palace 37 46
13. Wolves 37 46
14. Fulham 37 44
15. Everton 37 40
16. Brentford 37 39
17. Nottingham Forest 37 29
18. Luton Town 37 26
19. Burnley 37 24
20. Sheffield United 37 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 35 90
2. Barcelona 35 76
3. Girona 35 75
4. Atletico Madrid 35 70
5. Athletic Bilbao 35 62
6. Real Betis 35 55
7. Real Sociedad 35 54
8. Valencia 35 48
9. Villarreal 35 48
10. Getafe 35 43
11. Deportivo Alaves 35 42
12. Sevilla 35 41
13. Osasuna 35 40
14. Las Palmas 35 37
15. Mallorca 35 35
16. Rayo Vallecano 35 35
17. Celta Vigo 35 34
18. Cadiz 35 29
19. Granada 35 21
20. Almeria 35 17