Denizli protokolü 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı

Denizli Protokolü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınlayarak tüm kadınların 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutladı.

banner96
DENİZLİ 08.03.2021, 00:19 08.03.2021, 15:22
Denizli protokolü 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı

VALİ ALİ FUAT ATİK'İN “8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ” KUTLAMA MESAJI

Vali Ali Fuat Atik “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kutlama mesajı yayınladı.

Bir toplumun gelişmişlik düzeyinin en önemli ölçütlerinden biri, o toplumda kadına gösterilen saygı ve kadınların ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel hayattaki yeridir.
Kadınlarımız, toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçası, toplumun temelini oluşturan ailenin en önemli mihenk taşıdır. Aile birliğinin en önemli unsuru olan kadınlarımız; bütün bir nesli yetiştirip şekillendiren, aynı zamanda hayatın her alanında üstlendikleri toplumsal görevleri başarı ile yerine getiren ülkemizin gelişmesi ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında büyük katkı sağlayan en kıymetli varlıklarımızdır.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü; tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sevgiyi, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımızın başarılarını kutladığımız önemli bir gündür.
Ülkemizde, kadın haklarına geçmişten bu yana büyük önem verilmiş olup Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınının siyasi ve toplumsal hayatta birçok dünya devleti kadınından önce söz sahibi olmasını sağlamıştır.
Bugün kadınlarımızın karşı karşıya kaldığı en büyük sorun, hepimizi derinden üzen kadına yönelik şiddettir. Şiddetin hiçbir türü insanlık onuruyla bağdaşmazken kadına yönelik şiddet asla kabul edilemez.
Kadına yönelik şiddetin sona ermesi toplumun tüm kesimlerinin birlikte hareket ederek, duyarlılığının artması ile mümkündür.
Kadınlarımızın bizim için çok kıymetli ve önemli olduğunu bir kez daha belirtirken bizi biz yapan, sevginin, şefkatin temsili olan kadınlarımızın, “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutluyor, en derin saygılarımı sunuyorum.
 

BAŞKAN ZOLAN’DAN “8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ” MESAJI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Başkan Zolan, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmeye, kadınlarımızı her platformda desteklemeye ve pozitif ayrımcılık anlayışı ile yanlarında olmaya devam ediyoruz" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Doğumdan, ölüme kadınların hayatın merkezinde olduğunu ve pek çok güzelliğin yaşanmasının kadınlar sayesinde gerçekleştiğini belirten Başkan Zolan, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Kadınlar bizim her şeyimiz. Bizlerin baş tacı; annemiz, hayat arkadaşımız, kızımız, kardeşimiz, arkadaşımız ve ömrümüze mana katan varlıklardır. Geçmişimizden bugüne dek milletimizin var olmasında büyük rol oynayan, Fatma Yıldız’dan Şerife Bacı'ya, Hayme Hatun'dan, Nene Hatun'a, kadar bugünlere gelmemizde büyük kahramanlıklar gösteren tüm kadınlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum" diye konuştu.

Türk kadınının her alanda kendisini en iyi şekilde temsil ettiğini vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmeye, kadınlarımızı her platformda desteklemeye ve pozitif ayrımcılık anlayışı ile yanlarında olmaya devam ediyoruz. Bu vesilelerle başta tüm şehit anneleri ve eşleri olmak üzere; yaşamın her anında her türlü fedakârlıkta bulunan, yokluğumuzu ve sıkıntılarımızı paylaşan, her zaman yanımızda olan tüm fedakar kadınlarımızın ve attığım her adımda en büyük destekçim olan eşim ve kızlarımın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ÖRKİ’DEN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Örki, “Belediye olarak kadınlarımızı hem iş hayatında, hem de sosyal yaşamda desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Her yıl 8 Mart’ta kutlanan Dünya Kadınlar Günü ile ilgili olarak Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, mesaj yayımladı. “8 Mart tüm dünyada, kadınların eşitlik, özgürlük ve daha huzurlu yaşama isteklerinin dile getirildiği çok özel ve anlamlı bir gün olarak tarihteki yerini almıştır” diyen Örki, “Türk toplumunda kadına verilen değer her zaman çok büyük oldu. Cumhuriyetimizin kuruluşundan, günümüze kadar ülkemizde kadınlarımız ekonomik, sosyal ve siyasal yaşamda etkin bir rol üstlenerek, her alanda başarılı çalışmalara imza atarak ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamışlardır. Pamukkale Belediyesi olarak bizler de her zaman kadınlarımızın yanında yer alarak, kadınlarımızın aktif iş hayatına dahil olabilmeleri önemsedik. Kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durabilmeleri, aile ekonomilerine katkı sağlayabilmeleri için belediyemiz bünyesinde ücretsiz olarak birçok branşta kurslar açtık, açmaya da devam ediyoruz. Kadınlar gününde bir kez daha vurgulamak isterim ki; Pamukkale Belediyesi olarak kadınlarımıza uygulanan her türlü şiddetin karşısındayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; kahraman Türk kadını yerlerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta ilçemizdeki kadınlar olmak üzere tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım” dedi.

BAŞKAN ŞENİZ DOĞAN’DAN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajı yayımladı. Başkan Doğan, “Kadınların hem yerelde hem de uluslararası alanda gerçekleştirmiş olduğu tüm mücadelelerin ürünüdür 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Amerika’da dokuma işçisi kadınların ayrımcılığa, haksızlığa ve fazla çalıştırılmaya karşı gösterdiği tepki ve mücadele ile başlayan ve dünyadaki tüm kadınların büyük önem vererek andığı sınırları aşmış uluslararası bir gündür 8 Mart. Çalışan, hayatı güzelleştiren, hayata farklı açıyla bakan kadınlarımızın birlik ve mücadele gününü ülkemizde şiddet, cinayet, tecavüz, taciz ve mağduriyet olaylarının gölgesinde anıyoruz. Kadın ile erkeğin eşit olduğu her ülkede yaşam kalitesi ve gelişmişlik düzeyi yüksektir. Kadına değer vermeyen, onu hor gören ve yok sayan ülkeler ise geri kalmaya mecburdur. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğü ile kadınlarımıza o dönemde birçok hak tanımıştır. Ve bu sayede kadınlarımız toplumsal, siyasal ve sosyal hayatta ülkemizin gelişmesine büyük katkıda bulunmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara göstermiş olduğu önemi, bizler de Merkezefendi Belediyesi olarak gösteriyoruz. Merkezefendi’de kadınların ve çocukların önceliği, pozitif ayrımcılığı var. İlçemizde yaşayan kadınlarımızın sosyal, kültürel ve ekonomik hayat içerisinde hak ettikleri yeri almaları için daha çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz, bunun için söz veriyoruz. Kadınların karşılaştığı şiddetin, cinayetin, tacizin ve tecavüzün ortadan kalktığı, kadınlarımızın sosyal, sanatsal, akademik ve ekonomik alanda elde ettikleri başarılarla, katkılarla anıldığı bir hayat, bir dünya diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, kadınların, toplumların kurucusu niteliğindeki ailenin temeli, medeniyetin de mimarı olduğunu vurguladı. Başkan Erdoğan, “Kadın, hayata düzen verendir. Kadın, disiplin demektir. Kadın, aynı zamanda özveri ve başarı demektir. Bizdeki eşsiz emekleri ve hayatımıza kattıkları yadsınamaz. Kadınlarımız sadece ailenin değil iş hayatımızın da temel direğidir. Hakları ödenmez. İnsanlığın gelişim serüvenin ana teması da dünyada medeniyeti inşa eden kadınlarımızdır. Kadınlarımızın ölmesini öldürülmesini değil, yaşamasını ve yaşatmasını istiyoruz. Hepsinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevdikleriyle sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum.” dedi.

 DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, kadın oda personelinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Odalarının başarısında işlerine kadın elinin değmesinin büyük etkisi olduğunun altını çizen Başkan Erdoğan, gün dolayısıyla yayımladığı mesajında ise şu görüşlere yer verdi: “Kadın, hayata düzen verendir. Kadın, disiplin demektir. Kadın, aynı zamanda özveri ve başarı da demektir. Bizdeki eşsiz emekleri ve hayatımıza kattıkları ise yadsınamaz. Denizli’mizde iş hayatının temelidirler. Şehrimizdeki her 3 çalışandan 1’i kadındır. Lokomotif sektörümüz tekstil ve konfeksiyonun yükünü onlar çekmektedirler. Bugün Denizli Ticaret Odamızın başarısında en önemli etkenlerden biri de kadın çalışanlarımızdır. Personelimizin yaklaşık üçte ikisi kadındır. Denizli’mizde yönetiminde hem de başkan yardımcısı olarak kadının yer aldığı nadir sivil toplum kuruluşlarından biriyiz. Bugüne kadarkinden farklı bir anlayışla, göreve gelirken oluşturduğumuz listelerde, odamızın diğer idari kurullarında da kadınlarımıza mümkün mertebe, geçen dönemlere göre ise daha fazla yer verdik. Dolayısıyla, kadına verdiğimiz önem ortadadır. Kadınlar, toplumun temel taşlarıdır. Birer anne olarak hem çocuklarının hem de tüm halkın ilk öğretmenleridir. Bireylerin yetişmesi ile aile ve toplum bilincine ulaşmasındaki, mihenk taşlarıdırlar. Dünyanın yarısını kadınlar oluştururlar; diğer yarısını da yine kadınlar yetiştirirler. Ayrıca, bizim gibi emek yoğun sektörlerin geçim kaynağı olan yaşam alanlarının lokomotifidirler; yol almasındaki en önemli güçtürler. İnsanlığın gelişim serüvenin ana teması da dünyada medeniyeti inşa eden kadınlardır. Onların hakları ödenmez. Kadınlar bir gün değil her gün hatırlanmalıdırlar. Bunca emekleri varken kadın cinayetleri, bizleri çok üzmektedir. Kadınlarımızın ölmesini öldürülmesini değil, yaşamasını ve yaşatmasını istiyoruz. Kadınlar Günü'nüz kutlu olsun. Sevdiklerinizle sağlık, mutluluk ve huzur dolu güzel günler dilerim."

BAŞKAN MÜJDAT KEÇECİ’DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Toplumun temelinin kadınlar olduğunu ifade eden Keçeci, “Eğitimli, cesur ve özgüven sahibi kadınların sayısındaki artış, tüm toplumun yücelmesini sağlayacaktır. Bizler bu özelliklere sahip kadınlarımızı ne yazık ki işgücü piyasasına kazandıramıyoruz. İşgücü piyasasına dahil olan kadınlarımıza ise eşitlik fırsatı tanımıyoruz. Halbuki bizim ülke olarak üreten ve ürettiren kadınlara çok ihtiyacımız var. Akademik araştırmalar kadınların işgücüne katılımındaki 1’lik bir artışın büyümede de 1’lik bir artışla sonuçlanacağını ortaya koyuyor. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin uygulamada kendine yer bulduğu, kadınlarımızda birlikte ürettiğimiz ve onlarla birlikte büyüttüğümüz bir ekonomiye kavuşmak ümidiyle tüm emekçi kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”dedi.

BAŞKAN TEFENLİLİ’DEN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Tefenlili kadınların toplum için önemine dikkat çekerken, kadına yönelik şiddetin son bulmasını temenni etti.

Kadınların toplumun temel taşı olduğunu kaydeden Başkan Tefenlili, kadınların siyaset ve ekonomi başta olmak üzere hayatın her alanında daha çok yer alması gerektiğini söyledi. Başkan Tefenlili mesajının devamında şu görüşlere yer verdi:

“Toplumumuzun kalkınmasında büyük bir öneme sahip olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en samimi, içten duygularımla kutluyorum. Onların ellerinin değdiği her şeyin daha güzel olduğunu görüyoruz. Kadınların ekonomide, siyasette, sosyal hayatta daha çok yer alması için hep birlikte gayret göstermeliyiz.

Tarih boyunca kadınları başının üstünde tutan bir millet olarak onlara uygulanan şiddetin son bulması için de gayret göstermeli, kadın şiddetine yönelik farkındalığı arttırmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere, toplumumuzu ve hayatımızı güzelleştiren tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü bir kez daha tebrik ediyor, onlara hayatları boyunca mutluluklar diliyorum”.

Yorumlar (0)
17
kapalı
Namaz Vakti 14 Mayıs 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:48
Öğle 13:05
İkindi 16:55
Akşam 20:13
Yatsı 21:43
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 36 99
2. Fenerbahçe 36 93
3. Trabzonspor 36 61
4. Başakşehir 36 58
5. Beşiktaş 36 55
6. Kasımpasa 36 52
7. Alanyaspor 36 50
8. Rizespor 36 49
9. Sivasspor 36 48
10. Antalyaspor 36 45
11. A.Demirspor 36 44
12. Samsunspor 36 42
13. Kayserispor 36 41
14. Konyaspor 36 40
15. Ankaragücü 36 39
16. Gaziantep FK 36 38
17. Hatayspor 36 37
18. Karagümrük 36 37
19. Pendikspor 36 36
20. İstanbulspor 36 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 34 75
2. Göztepe 34 70
3. Sakaryaspor 34 60
4. Bodrumspor 34 57
5. Ahlatçı Çorum FK 34 56
6. Kocaelispor 34 55
7. Boluspor 34 53
8. Gençlerbirliği 34 51
9. Bandırmaspor 34 50
10. Erzurumspor 34 44
11. Ümraniye 34 43
12. Manisa FK 34 40
13. Keçiörengücü 34 40
14. Adanaspor 34 39
15. Şanlıurfaspor 34 38
16. Tuzlaspor 34 38
17. Altay 34 10
18. Giresunspor 34 7
Takımlar O P
1. Arsenal 37 86
2. M.City 36 85
3. Liverpool 37 79
4. Aston Villa 37 68
5. Tottenham 36 63
6. Newcastle 36 57
7. Chelsea 36 57
8. M. United 36 54
9. West Ham United 37 52
10. Brighton 36 48
11. Bournemouth 37 48
12. Crystal Palace 37 46
13. Wolves 37 46
14. Fulham 37 44
15. Everton 37 40
16. Brentford 37 39
17. Nottingham Forest 37 29
18. Luton Town 37 26
19. Burnley 37 24
20. Sheffield United 37 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 35 90
2. Barcelona 35 76
3. Girona 35 75
4. Atletico Madrid 35 70
5. Athletic Bilbao 35 62
6. Real Betis 35 55
7. Real Sociedad 35 54
8. Valencia 35 48
9. Villarreal 35 48
10. Getafe 35 43
11. Deportivo Alaves 35 42
12. Sevilla 35 41
13. Osasuna 35 40
14. Las Palmas 35 37
15. Mallorca 35 35
16. Rayo Vallecano 35 35
17. Celta Vigo 35 34
18. Cadiz 35 29
19. Granada 35 21
20. Almeria 35 17