Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 85. Yıldönümünde Rahmet, Özlem ve Minnetle Anıyoruz

Denizli Protokolü 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

banner96
DENİZLİ 09.11.2023, 16:23 10.11.2023, 08:44
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 85. Yıldönümünde Rahmet, Özlem ve Minnetle Anıyoruz

VALİ ÖMER FARUK COŞKUN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü, EBEDİYETE İRTİHALİNİN 85’İNCİ YIL DÖNÜMÜNDE RAHMETLE, MİNNETLE VE ŞÜKRANLA ANIYORUM

Cumhuriyetimizin kurucusu, İstiklal Mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 85’inci yıl dönümünde rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum.

Askeri yetenekleri ve devlet adamı vasıfları ile çağının en önemli ve eşsiz şahsiyetlerinden olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihe ve insanlığa örnek olmuş bir liderdir.

Geleceğe her zaman büyük umutlar besleyerek emin ve kararlı adımlarla ilerleyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, mücadeleci ruhuyla medeniyetimize ve milletimize yol göstermiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim naçiz vücudum, elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır. ” sözünden ilhamla,  Cumhuriyetimizi azim ve kararlılıkla sonsuza dek yaşatacağız.

Cumhuriyetimiz, gelecek nesillerin ellerinde yüzyıllar boyunca yükselmeye devam edecek; nice asırlara daha güçlü ve başarılı bir şekilde ulaşacaktır.

Kahraman bir milletin evlatları olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği gibi ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için hep birlikte daha çok çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle yâd ediyorum” diye konuştu

BAŞKAN OSMAN ZOLAN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü VEFATININ 85. YILDÖNÜMÜNDE RAHMET, ÖZLEM VE MİNNETLE ANIYORUM

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, "Türk milletinin büyük önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85. yıldönümünde rahmet, özlem ve minnetle anıyorum" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde dünyaya örnek destansı bir zafer kazandığını belirten Başkan Zolan, "Yaşamı boyunca Türk milletinin yüksek menfaatleri doğrultusunda bir duruş sergileyen Ata’mızı özlüyor ve O’nun ilkeleri doğrultusunda gayret etmeye devam ediyoruz. İlkeleri ve mücadeleci kimliğiyle aziz Türk milletine yön veren İstiklal Mücadelesi'nin Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Türk milletinin büyük önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün açtığı yolda aynı inanç ve heyecanla yürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Türk’e ev, bark olan her yer; sağlığın, temizliğin, modern kültürün örneği olacaktır" sözünü Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak şiar edindiklerini kaydeden Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak için gece gündüz demeden gayret ediyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için, bu bayrak için, Cumhuriyet için, canını kanını bu toprağa veren şehitlerimiz ve gazilerimize ne kadar minnet ve şükran duysak azdır. Bize düşen onların emanetine sahip çıkmak, geleceğe sapasağlam teslim etmektir. Bu duygularla cennet vatanımızın uğruna canını, kanını feda etmiş tüm şehit ve gazilerimizi yad ediyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, özlem ve minnetle anıyorum. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.

BAŞKAN AVNİ ÖRKİ ATAMIZIN IŞIĞINDA İLERLİYORUZ

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 85. ölüm yıl dönümü ile ilgili olarak yayımladığı mesajda, “Türk Milleti olarak, her 10 Kasım’lar Cumhuriyet'in ışığında, Ulu Önder’imizin izinde, O’nun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını gösterme günü olduğunun bilincindeyiz” dedi.

100 yıldır Türk Milleti’ne ışık olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 85.yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Pamukkale ilçesinde de saygıyla, özlemle anılacak. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ile ilgili olarak bir mesaj yayımlayarak, Gazi Atatürk’e olan özlemini dile getirdi. Başkan Örki, “Öyle bir liderden bahsediyoruz ki, tüm dünyanın imrenerek baktığı, saygıyla andığı, ideallerini gerçekleştirmede kararlığı ile örnek alınan, milli mücadele ruhunu tüm millete aşılama gücüne sahip, düşmanlarını dize getirmiş, bir milleti yok olmaktan kurtarmış, vatan aşkıyla yanan yüreklere ilelebet payidar kalacak bağımsızlık yolu açmış. O lider, Mustafa Kemal Atatürk. 100 yıllık bir Cumhuriyet destanının kahramanı. Türk Milleti’nin yol göstericisi. Bizlere tam bağımsız, çağdaş bir devlet kurarak Türkiye Cumhuriyeti’ni armağan eden adam. Bizleri bugünkü aydınlık günlere taşıyan Atamızı saygıyla anarken, Türk Milleti olarak, her 10 Kasım’ları yas günü değil, Ata’mızı anma ve O’nu anlamak adına bir gün kabul ettik. 10 Kasım’lar Cumhuriyet'in ışığında, Ulu Önder’imizin izinde, O’nun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını gösterme günü olduğunun bilincindeyiz. Türk Milleti, 100 yıllık bir destanın evlatları olarak Cumhuriyet’ine ve vatanına, bayrağına ilelebet sahip çıkacaktır. Türk Milleti, Ata’sını asla unutmayacak, yolundan ayrılmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Milleti’nin tarihin altın sayfalarına altın harflerle yazılmış destanının başkomutanı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü 85. ölüm yıl dönümünde minnet, rahmet ve şükranla anıyorum” dedi. Başkan Örki, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 85. ölüm yıl dönümü dolayısıyla Pamukkale Belediyesi tarafından “Atatürk’ü Anma Fotoğraf Sergisi”nin 10 Kasım 2023 günü tüm gün Çamlık Caddesi üzerinde gezilebileceğini belirterek, tüm Denizlileri sergiye davet etti.

BAŞKAN ŞENİZ DOĞAN ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü, ARAMIZDAN AYRILIŞININ 85’İNCİ YILINDA DERİN BİR HÜZÜN, SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUZ

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası’ nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkanı Doğan, yayımladığı 10 Kasım mesajında “Milletimizin yol göstericisi, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük devrimci ve düşünce adamı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü milletçe; minnet, rahmet, şükran ve büyük bir özlemle anıyoruz. Hayatını Türk Milleti'nin istiklâline, refah ve mutluluğuna adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, nice yıllarımıza ışık tutarak, ülkemiz ve milletimiz için birbirinden değerli birçok şey yaptı. Aydınlık, laik, demokratik Türkiye'nin sembolü Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda, daima ileri gitmek ve Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak en büyük görevimizdir. Atatürk’ün fikir ve ideallerinin ışığında, bizlere emanet ettiği bu topraklara ve Cumhuriyete sahip çıkmak hepimizin sorumluluğu ve görevidir. Atatürk’ün yüreğimizdeki erişilmez yeri ve sevgisi hiçbir zaman değişmeyecek. Bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, büyük bir mücadele ile kurulan cumhuriyeti ve onun temel ilkelerini daha ileriye taşıma azminde ve kararlılığındayız. Bu duygu ve düşüncelerle, hayatını bu güzel ülke ve milletin özgürlüğüne adayan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 85’inci yılında derin bir hüzün, saygı ve rahmetle anıyoruz. Onun yolunda ilerlemeye ilelebet devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN UĞUR ERDOĞAN ONU ANIYOR VE ARIYORUZ!

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, yaptıklarıyla Türk’ün kara bahtını tersine döndüren ve ufkunu aydınlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete dek hayatını adadığı ulusu tarafından rahmet ve minnetle anılacağını söyledi; “Onu anıyor ve arıyoruz. İnsanlık, büyük bir askeri dehanın, devlet adamının yokluğunda savrulurken ülkemiz onun mirası olan ilkeleri ile devrimlerine sahip çıkarak insanımızı onca badireye rağmen kardeşlik, birlik ve beraberlikle huzur ve refah içinde yaşatıyor” dedi.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, anma mesajında şu görüşlere yer verdi: “Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 85’inci yıl dönümünde özlem, minnet, saygı ve rahmetle anıyoruz. Atatürk’ün yaşadıklarını ve yaptıklarını, büyüklüğünü günümüzde daha iyi anlıyoruz; ezilen ve zulmedilen ülkeler ile halklarının içinde bulunduğu durum, Ulu Önderimizin hayatı boyunca ne derece büyük bir mücadele verdiğinin de birer ispatı niteliğindedir. Yakın coğrafyamızda yaşanan savaşları, ölen masum insanları gördükçe, bunu daha iyi anlıyoruz. İstiklal Harbi gibi tarihi değiştiren, akışına yeniden yön veren büyük bir var oluş mücadelesini vermiş bir millet olarak, onların her koşulda yanında duruyoruz. Ve Atatürk’ün de dediği gibi bir an önce yurtta sulh, cihanda sulh olsun, insanlık ve dünya huzur bulsun istiyoruz” diye konuştu.

REKTÖR AHMET KUTLUHAN: “ATATÜRK’ÜN GELECEK NESİLLERE EMANETİ OLAN CUMHURİYETİ VE ONUN BARINDIRDIĞI TÜM DEĞERLERİ YAŞATMAK, GELİŞİMİN MEŞALELERİ OLAN ÜNİVERSİTELERİMİZİN VAZGEÇİLMEZ SORUMLULUKLARINDANDIR”

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

“Yüce Türk milleti, dünya tarihine yön verebilen liderler yetiştirmeyi yüzyıllardır başarabilen bir ulustur. Bu büyük şahsiyetlerden Mustafa Kemal, Anadolu’da milli birlik ve beraberliği sağlayarak, cephede kahramanca mücadele eden büyük bir komutan olup, Türk milletinin, ilimden sanata her alanda, istikbale doğru kararlı adımlar attığını tüm dünyaya gösterebilen ulvi bir liderdir.

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi, Kurtuluş Savaşı’mızın başkomutanı, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümü. Onun tarihe iz bırakan bir lider olmasının altında yatan en önemli özellikleri, ileri görüşlülüğü, düşüncelerindeki evrensellik boyutu, idealistliği, hakikati arama gücü ve en önemlisi vatanına ve milletine duyduğu sonsuz güven ve inançtır.

En büyük eserim dediği “Cumhuriyet”i bizlere armağan eden Atatürk’ün önemi, Türkiye Yüzyılına adım attığımız bu günlerde, antiemperyalist duruşuyla bir kez daha karşımıza çıkmıştır. Çünkü O, yerli ve milli değerleri daima önceleyen ve dışa bağımlılıktansa tam bağımsızlığı ülküsü haline getiren bir liderdi. Çünkü Mustafa Kemal, Anadolu ile tüm zorluklara göğüs germiş, askeri dehası ve üstün liderlik vasfı ile bir milletin yeniden şahlanışını, “Zafer, zafer benimdir diyebilenindir” ferasetine kavuşturmuştur. Bizlere düşen de bu minvalde sürekliliği yakalamaktır.

10 Kasım’lar ne bir vedadır ne de firkat... Çünkü Atatürk’ün gelecek nesillere emaneti olan Cumhuriyeti ve onun barındırdığı tüm değerleri yaşatmak, gelişimin meşaleleri olan üniversitelerimizin vazgeçilmez sorumluluklarındandır.

Atatürk’ün mirasına sahip çıkacağına söz veren bizler, eğitim, üretim ve bilime rehber olma noktasında yarınlara ulaşmak için durmaksızın çalışacağız.

Bu inançla, vefatının 85’inci yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha şükran, minnet ve saygı ile anıyorum. Ruhu şâd olsun!” diye konuştu

Yorumlar (0)
17
kapalı
Namaz Vakti 15 Mayıs 2024
İmsak 04:09
Güneş 05:47
Öğle 13:05
İkindi 16:55
Akşam 20:13
Yatsı 21:44
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 36 99
2. Fenerbahçe 36 93
3. Trabzonspor 36 61
4. Başakşehir 36 58
5. Beşiktaş 36 55
6. Kasımpasa 36 52
7. Alanyaspor 36 50
8. Rizespor 36 49
9. Sivasspor 36 48
10. Antalyaspor 36 45
11. A.Demirspor 36 44
12. Samsunspor 36 42
13. Kayserispor 36 41
14. Konyaspor 36 40
15. Ankaragücü 36 39
16. Gaziantep FK 36 38
17. Hatayspor 36 37
18. Karagümrük 36 37
19. Pendikspor 36 36
20. İstanbulspor 36 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 34 75
2. Göztepe 34 70
3. Sakaryaspor 34 60
4. Bodrumspor 34 57
5. Ahlatçı Çorum FK 34 56
6. Kocaelispor 34 55
7. Boluspor 34 53
8. Gençlerbirliği 34 51
9. Bandırmaspor 34 50
10. Erzurumspor 34 44
11. Ümraniye 34 43
12. Manisa FK 34 40
13. Keçiörengücü 34 40
14. Adanaspor 34 39
15. Şanlıurfaspor 34 38
16. Tuzlaspor 34 38
17. Altay 34 10
18. Giresunspor 34 7
Takımlar O P
1. M.City 37 88
2. Arsenal 37 86
3. Liverpool 37 79
4. Aston Villa 37 68
5. Tottenham 37 63
6. Newcastle 36 57
7. Chelsea 36 57
8. M. United 36 54
9. West Ham United 37 52
10. Brighton 36 48
11. Bournemouth 37 48
12. Crystal Palace 37 46
13. Wolves 37 46
14. Fulham 37 44
15. Everton 37 40
16. Brentford 37 39
17. Nottingham Forest 37 29
18. Luton Town 37 26
19. Burnley 37 24
20. Sheffield United 37 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 36 93
2. Barcelona 35 76
3. Girona 36 75
4. Atletico Madrid 35 70
5. Athletic Bilbao 35 62
6. Real Betis 35 55
7. Real Sociedad 35 54
8. Villarreal 36 51
9. Valencia 35 48
10. Getafe 35 43
11. Deportivo Alaves 36 42
12. Sevilla 35 41
13. Osasuna 36 41
14. Las Palmas 35 37
15. Mallorca 36 36
16. Rayo Vallecano 35 35
17. Celta Vigo 35 34
18. Cadiz 35 29
19. Granada 35 21
20. Almeria 35 17