Kahraman şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz

Denizli Protokolü 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yılı nedeniyle mesaj yayınladı. Dünya tarihinde eşine az rastlanır kahramanlık mücadelelerinden biri olan Çanakkale savaşında şehit olan kahraman şehitlerimizi rahmet ve şükranla andıkları belirtildi

DENİZLİ 18.03.2021, 09:30 18.03.2021, 11:32
Kahraman şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz

DENİZLİ VALİSİ ALİ FUAT ATİK’İN 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ’NİN 106. YILDÖNÜMÜ MESAJI

Bugün, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk Milleti’nin neleri başarabileceğinin en destansı ve şanlı örneğini gösteren, Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle nakşettiren milletimizin, en büyük fedakârlık ve kahramanlık destanlarından biri olan,18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yılını kutlamanın onurunu ve gururunu yaşadığımız çok anlamlı birgün.

Çanakkale Zaferi, vatanımızın ve milletimizin bağımsızlığının ebedi varlığını sürdürmesi için atalarımızın canı ve kanı pahasına mücadele verdiği, bayrağımızın daima göklerde dalgalanması için birçok şehit verdimiz Türk milletinin en büyük destanıdır.

Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy; “Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!” diyerek vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin hürriyet ve egemenlik aşkının ruhumuza kazıdığı bağımsızlık belgesini dile getirir.

Bugün bu topraklar üzerinde kimsenin boyunduruğu altında olmaksızın özgürce yaşayabiliyorsak, hiç şüphesiz ki bunu atalarımızın bağımsızlığımız için verdiği bu büyük mücadeleye borçluyuz.

Türk vatanının ve milletinin ebedî varlığı uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden atalarımıza karşı en büyük vazifemiz; şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal topraklara sahip çıkarak vatanımızı her alanda ileriye taşımak ve bizden sonraki nesillere vatanımızı en güzel şekliyle devretmektir.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle bu vatanı ve bayrağı bizlere kutsal bir emanet olarak bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Büyük ve şanlı zaferimizin 106. yıl dönümü kutlu olsun! Ruhlarınız şad olsun.

BAŞKAN ZOLAN: "TÜRK MİLLETİ YEDİ DÜVELE KARŞI BİR DESTAN YAZDI"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıldönümü  nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, "Türk milleti Çanakkale'de yedi düvele karşı bir destan yazdı" dedi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türk milletinin zor şartlar altında Çanakkale’de yedi düvele karşı bir destan yazdığını belirterek, “Ecdadımız dünyada eşi benzeri olmayan bir mücadele örneği göstererek, canıyla, kanıyla topyekûn bir mücadele içerisinde unutulmaz bir zafer kazanmıştır" dedi. Çanakkale Zaferi'nin Türk milletini birbirine kenetleyen, birlik ve beraberliğinin en önemli nişanelerinden biri olduğuna değinen Başkan Zolan, “Unutulmasın ki, Türk milleti gerektiğinde genç-yaşlı, kadın-erkek, çoluk-çocuk demeden vatanı ve bağımsızlığı için gözünü kırpmadan canını vermiş ve her zaman canını vermeye de hazırdır" ifadelerini kullandı.

Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Türk milleti Çanakkale'de destansı bir mücadele örneği göstererek şanlı zaferi tarihine altın harflerle kazımıştır. Bu duygu ve düşünceler ile başta Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, geçmişten bugüne ülkemizin huzuru ve bekası için şehit düşen Mehmetçiklerimizi ve bu vatan uğruna gözünü kırpmadan canını veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum"  diye konuştu.

BAŞKAN AVNİ ÖRKİ’DEN 18 MART MESAJI
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.BaşkanÖrki, “Atalarımızın Çanakkale’de büyük fedakarlıkla verdiği bağımsızlık mücadelesini özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin yüreklerine bir nakış gibi işlememiz gerekiyor” dedi.

Her yıl 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi olarak kutlanıyor. 1915 yılında Türk milletinin verdiği varoluş mücadelesinin 106. Yılı ile ilgili olarak Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örkibir mesaj yayımladı.“Atalarımız Çanakkale’de bundan 106 yıl önce büyük bir destan yazarak bağımsızlığımız için canlarını feda etti” diyen BaşkanÖrki, “İmkansızlıklar içerisinde, bizden daha güçlü durumdaki düşman askerlerine karşı Türk milleti, çok büyük fedakârlıklar ile ‘Çanakkale Geçilmez’ mesajını tüm dünyaya vermiştir. Kazanılan bu büyük zafer, bizlere gurur, cesaret ve güven duygusu vererek, şartlar ne kadar zor olursa olsun millet olarak neleri başarabileceğimizi göstermiştir. Bizlerde bu büyük zafer ile atalarımızdan bizlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni koruyup, milli değerlerimize sahip çıkarak, gelecek nesillere emanet etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale’de canları pahasına büyük bir kahramanlık destanı yazan kahraman ecdadımızı rahmet, şükran ve minnetle anıyor, gazilerimizi minnetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

           

BAŞKAN DOĞAN’DAN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Doğan, “1. Dünya Savaşı’nın hayati önem taşıyan cephelerinden biri olan Çanakkale’deki mücadele, inanç ve birlik, milletimizin kaderine yön vererek tarihe altın harflerle yazılmıştır. Bu cephede düşman, bir ulusun inancı ve kararlı direnişi ile karşılaşmış, hiç ummadığı ağır bir yenilgi alarak geri çekilmek zorunda bırakılmıştır. Böylelikle ordumuz ve milletimiz sömürge ülkelerinin güçlü ordu ve donanmalarına karşı dünya savaş tarihine geçen büyük bir zafer kazanmıştır.Çanakkale’de yazılan kahramanlık destanı, Kurtuluş Savaşı’na da ilham olmuş vemücadele ruhu Anadolu’da da yayılmıştır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyük bir inançla savaşan Türk ordusuyla baş etmenin mümkün olmadığı bir kez daha görülmüştür. Bize bir vatan bırakmak için canını veren, o zor şartlarda mücadele eden atalarımızın fedakarlıkları sayesinde bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak varlığımızı sürdürüyoruz. Cumhuriyetinin ilk adım atıldığı Çanakkale’de vatan ve bağımsızlık uğruna can veren her kahraman sonsuza kadar kalbimizde yaşayacaktır. Gururla andığımız Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünde başta ebedi Başkomutan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

TAVAS BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN İNAMLIK 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ NEDENİYLE MESAJ YAYINLADI

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıldönümü olması dolayısıyla basın mesajı yayımladı. Başkan İnamlık mesajında;

Çanakkale Zaferi, tarihimiz boyunca bağımsızlık ve vatan sevgisi uğruna canlarını feda etmekten çekinmeyen milletimizin cesaret, inanç ve kararlılıkla yazdığı kahramanlık destanıdır.

Vatanı, istiklali ve istikbali için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan milletimiz, tarih boyunca gurur kaynağımız olan büyük zaferlere imza atmış, canı pahasına verdiği mücadelelerle tüm dünyaya örnek olmuştur.

Bugün bizlere düşen görev ise, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal topraklara sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki gelecek nesillerimize emanet etmektir.

Bu vesileyle, başta Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

ÇAMELİ BELEDİYE BAŞKANI 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİNİN 106.YIL DÖNEMİNDE MESAJ YAYINLADI

Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN 18 Mart Çanakkale Zaferinin 106.yıl Döneminde yayınladığı mesajında

Çanakkale Savaşları, milletimizin zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğu büyük bir mücadeledir.Türk’ün yenilmezliğini, Mehmetçiğin azim ve iradesini aynı zamanda centilmenliğini tüm dünyaya göstermiş olması açısından da oldukça önemlidir.

ÇANAKKALE RUHU'NU HER DAİM KORUMALIYIZ

Dün Çanakkale’de ortaya konan bu ruh, bugün de aynı özveriyle sürdürülmektedir. Vatan toprağını namus bilip, imanını köreltmek isteyen ordulara Çanakkale’de dur diyen o ruhun torunları bugün El Bab’da, Afrin’de, doğuda, güneydoğuda, 15 Temmuz’da ve mazlumun feryat ettiği her yerde kendini göstermektedir. Bu ruhu ve inancı bizlere aktaran şehitlerimize minnet borcumuzu, devletimize sahip çıkarak ve milletimizi aydınlık yarınlara taşıyarak ödemek zorundayız

Çanakkale Savaşları'nın yıl dönümünde bizlere düşen en büyük görev, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, birlik ve beraberliğimizi daima korumak, Devletimiz ve milletimizin bekası için sürekli çalışmaktır. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıldönümünde ve iç ve dış güvenlik harekâtında şahadet şerbetini içen aziz şehitlerimizi saygı, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.'

DTO BAŞKANI ERDOĞAN; ”GEÇMİŞİNDEN DERS ALMAYANLAR, GELECEĞİNİ İNŞA EDEMEZLER”

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106'ncı yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Erdoğan; “Tarihten silinmek istenen milletimiz, tarihe mal olan bir var oluş mücadelesi vererek destan yazmıştır. Bizler de bu destanı her zaman hafızalarımızda tutuyoruz. Çünkü, geçmişinden ders almayanlar, geleceğini inşa edemezler!” dedi.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106'ncı yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü’ne dair mesaj yayımladı. Yayımladığı mesajında Başkan Erdoğan; “Ecdadımızın tarihe altın harflerle yazdığı Çanakkale Zaferi, tarihimizin en önemli askeri zaferlerinden biridir. Milletimizin, birlik ve beraberliğinin en güçlü emaresi, imkansızlıklara bakmadan ve takılmadan, canı pahasına vatan savunmasının yapıldığı yegane mücadelelerimizden biridir. Tarihten silinmek istenen Türk Milleti, bir var oluş mücadelesi vererek tarihi bir destan yazmıştır. Ve bugün bizler bu zaferin çok çetin mücadeleler sonrasında kazanıldığı bilinciyle hareket edip, atalarımızın çok zor şartlarda imkansızlıkla da baş ederek bu vatanı bizlere emanet ettiklerini unutmuyor, her zaman hatırlıyoruz. Şunu iyi biliyoruz ki, geçmişinden ders almayanlar, geleceğini inşa edemezler! Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale’deki gibi tarihimiz boyunca vatanı, milleti ve ay yıldızlı al bayrağı uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi, rahmetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyorum. Şehitlerimizin aziz ruhları şad olsun. Sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler de gazilerimiz ve yakınları ile şehitlerimizin ailelerinin olsun” dedi.

BAŞKAN KEÇECİ VATANINI CANINDAN AZİZ BİLEN KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Keçeci yayımladığı mesajında; “Dünya tarihinde eşine az rastlanır kahramanlık mücadelelerinden olan Çanakkale zaferinin 105. yıldönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Çanakkale savaşı ve sonunda kazanılan zafer, birliğimizin en büyük sembollerinden birisidir. Türk milleti mevzu bahis vatan olduğunda gücünü göstermiş ve birçok zaferlere imza atmıştır. Milletimiz, geçmişte olduğu gibi gelecekte de bağımsızlığına, birliğine ve toprağına kastedenlere karşı aynı mücadeleyi korkusuzca sürdürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 105. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanını canından aziz bilen kahraman şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.” dedi.

AYSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI MAHMUT CATLIK VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN!!

Çanakkale Savaşı Türkler tarafından kazanılması hayal bir savaştı, Çanakkale Savaşı ölüm kalım, inanç ve namus ,batı emperyalizmine karşı hürriyet mücadelesidir. Çanakkale inancın maddeye karşı zafer kazandığı bir meydandır.

Türk Milleti’nin yeniden doğuşunun ilk kıvılcımı ve sinyalleridir. Bu savaş Türk milletine yeniden güven kazandırmış ve bu güven milli mücadelenin zaferle taçlandırılmasını sağlamıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih sahnesine çıktığı, onun önder niteliği kazandığı savaştır. 19. Tümen Komutanı Kurmay Yarbay Mustafa Kemal’in Arıburnunda ki şu emri savaşın dönüm noktasından biri olmuştur.” Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” bu nedenle Çanakkale’de yazılan destanın adıdır 18 Mart.

 Mermilerin havada çarpıştığı 250.000’den fazla şehit verdiğimiz 100.000 öğrencimizin  vatan için göğsünü siper ettiği, şehit olduğu yerdir Çanakkale. Konya Lisesi, Kayseri Lisesi, Sivas ve Galatasaray Lisesi o yıl mezun vermemiştir. Vatan için savaşmaya giden öğrenciler bir daha geri dönememişlerdir.

Bugün Türk adının dünyada duyulduğu andan itibaren şanlı bayrağımızı yeryüzünün pekçok noktasında taşıyanların üç kıtayı Türk yurdu haline getirenlerin Türklük uğruna bedenlerini toprağa koydukları gündür.

Bugün git evladım, yıllarca ben oğulsuz kalayım şu yaralı bağrıma karataşlar çalayım hadi oğlum, hadi git ya gazi ol ya şehit diyerek davul zurna ile asker ocağına gönderdiği oğlunun, tertemiz alnını öperek uğurlayan aziz şehit anaları, babaları, eşleri ve çocuklarının gurur günüdür.

 Bugün barutun kanla ,kanın canla buluştuğu, canın vatan millet ve bayrak uğruna destanlaştığı gündür.

Bugün Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin Türk milletinin esir edilemeyeceğinin Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür.

Çanakkale Savaşları yalnızca bir askeri başarı değil izzeti nefsi ve haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk milletinin topyekun ayağa kalktığı bir direniş ve yükseliş abidesidir.

Tarihi şanla ve şerefle dolu yüce Türk milletinin vatan sevgisinin, şehadetle imtihan olduğu Çanakkale Zaferinin bir yıldönümünü daha kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. 14 ay 6 gün süren 106. yılını kutladığımız bu büyük zaferde kutlu vatan topraklarını kanlarıyla sulamış, huzur içinde yatan, bizim varlık ve yaşama nedenimiz olarak kendini feda eden o meçhul kahramanların aziz hatıralarını hürmet ve hayranlıkla yâd ediyorum.

Bugün bizlerin bağımsız bir ülkede hayat ve vücut bulmamızı sağlayan kahraman Mehmetçiklerimize Türk bağımsızlık mücadelesinin fitilini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bu yıla kadar Türkiye cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğü için şehit olan tüm askerlerimizin ruhları şad mekanları cennet olsun Allah onlardan razı olsun varlığımız Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene.. Saygılarımla..

Yorumlar (0)
17
kapalı
Namaz Vakti 06 Mayıs 2024
İmsak 04:21
Güneş 05:55
Öğle 13:05
İkindi 16:53
Akşam 20:05
Yatsı 21:33
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 35 96
2. Fenerbahçe 34 89
3. Trabzonspor 35 58
4. Başakşehir 35 55
5. Beşiktaş 35 54
6. Alanyaspor 35 49
7. Kasımpasa 35 49
8. Rizespor 35 49
9. Sivasspor 35 48
10. Antalyaspor 34 45
11. A.Demirspor 35 44
12. Samsunspor 35 42
13. Kayserispor 35 41
14. Ankaragücü 35 39
15. Karagümrük 35 37
16. Konyaspor 34 36
17. Gaziantep FK 35 35
18. Hatayspor 35 34
19. Pendikspor 34 30
20. İstanbulspor 35 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 33 72
2. Göztepe 33 69
3. Sakaryaspor 33 57
4. Bodrumspor 33 56
5. Ahlatçı Çorum FK 33 56
6. Kocaelispor 33 55
7. Bandırmaspor 33 50
8. Boluspor 33 50
9. Gençlerbirliği 33 50
10. Erzurumspor 33 44
11. Manisa FK 33 40
12. Ümraniye 33 40
13. Keçiörengücü 33 39
14. Tuzlaspor 33 37
15. Adanaspor 33 36
16. Şanlıurfaspor 33 35
17. Altay 33 9
18. Giresunspor 33 7
Takımlar O P
1. Arsenal 36 83
2. M.City 35 82
3. Liverpool 36 78
4. Aston Villa 36 67
5. Tottenham 35 60
6. Newcastle 35 56
7. Chelsea 35 54
8. M. United 34 54
9. West Ham United 36 49
10. Bournemouth 36 48
11. Brighton 35 47
12. Wolves 36 46
13. Fulham 36 44
14. Crystal Palace 35 40
15. Everton 36 37
16. Brentford 36 36
17. Nottingham Forest 36 29
18. Luton Town 36 26
19. Burnley 36 24
20. Sheffield United 36 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 34 87
2. Girona 34 74
3. Barcelona 34 73
4. Atletico Madrid 34 67
5. Athletic Bilbao 34 61
6. Real Sociedad 34 54
7. Real Betis 34 52
8. Valencia 34 47
9. Villarreal 34 45
10. Getafe 34 43
11. Deportivo Alaves 34 41
12. Sevilla 34 41
13. Osasuna 34 39
14. Las Palmas 34 37
15. Celta Vigo 34 34
16. Rayo Vallecano 34 34
17. Mallorca 34 32
18. Cadiz 34 26
19. Granada 34 21
20. Almeria 34 17