En Çok İzlenen Videolar

Popüler Videolar

En İyi Teknoloji Tasarımından İlk 10'u

Teknoloji 23.01.2021, 03:51

Videoya başlamadan önce bilmenizi istediğim bir şey var ki o da kullandığımız her şey bir tasarımdan ibarettir. Sadece elinizde tuttuğunuz bir ürün değil, kıyafetiniz, arabanız, evinizin anahtarı, telefonunuz aklınıza ne geliyorsa tamamı bir tasarımdan ibarettir. Ve bizlerin bunları kullanmamızın temel nedeni de çok iyi tasarlanmış olmalardır. İşte bu yüzden tasarım çok önemlidir.

Dünyada kabul görmüş ILLINOIS INSTITUTE OF TECHNOLOGY isimli bir araştırma üniversitesi tarafından tarih boyunca en iyi şekilde tasarlanmış 100 tasarım listesi yayınladı. İncelediğimizde hiçte yabana atılacak bir liste olmadığını gördük. Bilimle analiz edilmiş bir listeyle karşı karşıya olduğumuzu anladığımız da fark ettik ki ilk listelerini 1959 yılında yapmışlar. 60 yıl sonra gelişen teknolojiyle birlikte listenin yenilenmesi kaçınılmaz bir hal almış ve tarihin en etkili 100 tasarımını yeniden belirlemişler. Bu listede aklınıza gelebilecek her türlü şey var.

Bilgisayar, telefon, yazılım uygulama hatta Office programları bile listeye 50. Sıradan girmiş. Fakat bu listede Türklere ait hiç tasarım maalesef yok.

Sizlere şimdi bu listenin ilk 10’unu anlatacağım. Sonrasında ise geriye kalan 90’ı arasından bizim seçmiş olduğumuz 5 tasarımdan bahsedeceğim.

Yorumlar (0)