Pamukkale Başkan Örki ’yle 5 yılda şaha kalktı

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 2019 yılı yerel yönetimler seçimlerinde halkın oylarıyla seçilmesinin ardından “Mutlu İnsanların İlçesi Pamukkale” sloganıyla çalışmalarına başlayarak, 5 yılda Pamukkale ilçesinin marka değerini daha da güçlendirdi.

banner96
PAMUKKALE 01.02.2024, 16:24
Pamukkale Başkan Örki ’yle 5 yılda şaha kalktı

Pamukkale ilçesinin 61 mahallesinin tamamına hitap eden geleceğe dönük yatırımlarla Pamukkale’yi eğitimden, spora, kültürden, doğaya, üstyapıdan, altyapıya her alanda geliştiren Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, seçim vaatlerinin birçoğunu hayata geçirmiş oldu. 2019 yılında yapılan yerel yönetimler seçimlerinde Pamukkale halkının oylarıyla Pamukkale ilçesinin yerel yöneticisi olarak göreve başlayan Belediye Başkanı Avni Örki, “Herkesi kucaklayacak, gelecek hedeflerimize tevazu, samimiyet ve gayret ile hep birlikte yürüyeceğiz” demişti. Başkan Örki, görevde olduğu 5 yıl içinde halkla iç içe, tüm kamu kurum, sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içinde olarak, tevazu, samimiyet ve gayret ile Pamukkale ilçesinin sadece Türkiye çapında değil dünya çapında marka değerini yükseltmeyi başararak, halkın takdirini topladı.

PAMUKKALE’YE YAKIŞIR VİZYON PROJELER

Pamukkale halkına en iyi hizmeti götürme gayreti ile gece gündüz demeden çalışan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Pamukkale’ye yakışır birçok dev projeyi hayata geçirdi. 2019 yılında ki Pamukkale yolculuğu "Yepyeni Bir Pamukkale İçin, Tabi ki Avni Örki" sloganıyla başladı ve bugünkü gelinen noktada kentin en büyük ilçesi “Mutlu İnsanların İlçesi Pamukkale” olarak turizmden, tarıma, hayvancılıktan, eğitime, spordan, kültüre en başarılı belediyeler arasında üst sıralara geldi. Rutin belediyecilik hizmetlerini en iyi şekilde hayata geçiren Başkan Örki, sosyal belediyeciliği de en iyi şekilde icra etti. Pamukkale Belediyesi’nin başarısı, toplam 10 ödülle tescillendi. 6. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nda “Kocaçukur Bölgesi, Pamukkale Güney Kapısı Yolu ve Termal Yüzme Havuzları ile Pamukkale Sokak Sağlıklaştırılması Projesi” birinciliği; Tarihi Kentler Birliği’nin Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamaları Özendirme Yarışması’nda, “Laodikeia Kuzey (Kutsal) Agora, Batı Portik Restorasyonu” ödül alırken; Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin “2021 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nda “Karasinekle Mücadeleye Çevreci Yaklaşım” projesi jüri özel ödülünü; Antalya CityExpo 9. Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı ve Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda açılan stant da üçüncülük ödülü; Yerel Yönetimler Gençlik Festivali’nde “Gençlik Vadisi Projesi” ile “Gençlik Hizmetlerine Yönelik Fiziki Belediyecilik Yatırımları” dalı ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye takdim edilmişti. 2022 yılında da, Türkiye Belediyeler Birliği ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın işbirliğinde gerçekleştirilen Engelsiz Şehirler Fikir ve Proje Yarışması’nda “Engelli Saatlik ve Gündüz Bakımevi” projesinin ödülünü Başkan Örki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın elinden almıştı. Aynı yıl, Yeni Asır gazetesi tarafından “Seyir Tepesi Şehir Ormanı” ile “Yılın En İyi Proje Ödülü” alındı. ATRAX Star Awards 2022- Eğlence ve Rekreasyon Ödülleri’nde Pamukkale Belediyesi, “Yılın Mutlu İlçesi” ve “En Başarılı Büyük Ölçekli Belediye Parkı” kategorilerinde 2 ödüle layık görüldü. Son ödüllerde iki farklı kategoriden birincilik ve üçüncülük ödülleri ile 7. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’ndan geldi.

PAMUKKALE BELEDİYESİ SEYİR TEPESİ ŞEHİR ORMANI

405 bin m²lik alanıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’ndaki 1550 projenin en büyüğü olarak dikkat çeken Seyir Tepesi Şehir Ormanı, kentin yeni buluşma merkezi oldu. 27 metrelik dev horoz heykeli başta olmak üzere her yaştan vatandaşa yönelik bölümlerden oluşan tesis 2020 yılında hizmete girdi. Dağ kızağı, zipline, turan yolu, Sey-Et Restoran, Şelale Park, trampolin, seyir salıncağı, macera parkuru, seyir terası ile Seyir Tepesi, yaz-kış en çok ziyaret edilen noktaların başında geliyor.

AKTEPE SOSYAL TESİSLERİ

Pamukkale ilçesinin çehresini değiştiren tesis, 4 kattan oluşuyor ve 10 bin m² kapalı alana sahip. 25 branşta spor kurslarının yapılabildiği salonların olduğu tesiste nikah salonu ve 2 adet düğün salonu, kütüphane, robotik kodlama merkezi, fitness salonu, müzik odası, market gibi bölümler yer alıyor. Aktepe Sosyal Tesisleri, 14 Nisan 2023 tarihinde düzenlenen iftar yemeği ile açılarak halkın hizmetine sunuldu. Tesislerdeki kurslardan vatandaşlar ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

PAMUKKALE GENÇLİK MERKEZİ

11 bin m²lik alanda 575 kişilik konferans salonu, 210 kişilik küçük salon, 1150 m² fuaye-sergi salonu, 150 kişilik sergi ve kokteyl salonu, görsel sanat atölyeleri, ritmik sanatlar salonu, müzik eğitim derslikleri, 340 kişilik seminer salonu ve spor salonları ile Pamukkale Gençlik Merkezi, tüm Denizli’ye hizmet edecek. Üniversite gençliğine ev sahipliği yapan Pamukkale’de dev tesiste çalışmalar son aşamaya geldi.

MUHAMMET SERTER ANADOLU İMAM HATİP ORTAOKULU VE LİSESİ

Deliktaş Mahallesi’nde 6 kat ve 24 derslikten oluşan binada hem ortaokul hem de lise bulunuyor. Hayırsever Serter Ailesi’nin desteği ile inşa edilen bu önemli eğitim binası 23 Nisan 2023 tarihinde öğrenci ve öğretmenlerine kavuştu. Eğitim camiasına kazandırılan tek binadaki iki okul Denizli’deki ihtiyaca cevap vererek, modern sınıfları ve teknoloji kapasitesiyle en çok tercih edilen okullar arasına girdi.

PAMUKKALE BELEDİYESİ YÜKSEL-TURAN ABALIOĞLU ALZHEİMER VE GÜNDÜZLÜ YAŞLI REHABİLİTASYON MERKEZİ

Hayırsever Abalıoğlu Ailesi’nin destekleriyle Kervansaray Mahallesi sınırları içinde yer alan ve yaklaşık 1000 m² kapalı alana sahip merkez, 2 Mayıs 2023 tarihinden itibaren Alzheimer hastaları ile onların ailelerine hizmet vermeye başladı.

GLÜTENSİZ KAFE PARK

Kınıklı Mahallesi’nde 1600 m² alan üzerinde yer alan tesis, 800 m² yeşil alanı, 460 m² yürüyüş alanı, 180 m² çocuk oyun alanı olmak üzere toplam 1.440 m² bahçeden oluşuyor. Bodrum ve zemin kattan oluşan kafe bölümüyle de hizmet veren Glütensiz Kafe, 3 Mayıs 2023 tarihinde açıldı. Kafenin geliriyle maddi durumu iyi olmayan Çölyaklılara gıda desteği sağlanıyor.

AKKÖY ve AKVADİ STATLARI

İlçeye FİFA standartlarına uygun zemine sahip iki stat yapıldı. Akköy Stadı 600 kişilik tribünü, modern soyunma odaları, otopark alanları ile 17 Ekim 2022 tarihinde Denizli amatör futbol camiasına kazandırıldı. Akvadi Stadı, Akvadi Parkı içinde atıl haldeki stat yenilenerek, resmi müsabakalara ev sahipliği yapmaya başladı.

HALI SAHA ATAĞI

Tarih, turizm ve sağlığın merkezi olan Pamukkale’de, sporun da merkezi olma yolunda önemli projeleri hayata geçti. İlçeye toplam 191 milyon TL’yi bulan maliyet ile 32 adet spor tesisi kazandırıldı. 24 halı saha ile birlikte ragbi ve futbol sahası olarak kullanılabilecek spor tesisi ile 2 adet tenis kortu, 2 adet basketbol sahası, 2 adet voleybol sahası ve 2 adet FIFA standartlarında zemine sahip futbol sahası Pamukkale halkının hizmetine sunuldu.

BELENARDIÇ ve KURTLUCA CAMİ RESTORASYONLARI

1884 yılında yapılan tarihi Belenardıç Cami ve 1959 yılında inşa edilen Kurtluca Cami aslı korunarak restore edildi. İbadete açık olan camiler, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI

Pamukkale ilçesinin 150 bin kişilik nüfusa sahip 10 büyük mahallesinde dev üstyapı hamlesi gerçekleştirildi. İlmek ilmek işlenen sokaklar ilçenin çehresini değiştirdi. 40 mahalledeki taş döşeme çalışmaları ile birlikte yaklaşık 250 kilometre yepyeni yol yapılırken, yaklaşık 100 km’lik yol onarım çalışmaları gerçekleştirilerek, ilçeye 350 km’lik yol yapılmış oldu.

YEŞİL ALAN ÇALIŞMALARI

61 mahallede yaklaşık 500 bin metrekare olan yeşil alan miktarı 2023 yılında 1 milyon 500 bin metrekareye çıkarıldı. Park ve bahçeler tek tek elden geçirilerek halkın hizmetine sunuldu. Parklardaki oyun grupları yenilendi. Ayrıca Pamukkale Belediyesi’nin yeşil alan çalışmaları kapsamında, ilçe genelinde 40 bin fidan toprakla buluşturuldu.

ÇÖP KAMYONLARI VE YENİ ARAÇ FİLOSU İLE TASARRUF SAĞLANDI

2019 yılı öncesinde kiralama usulü ile hizmet veren çöp toplama hizmetini, 27 adet çöp kamyonu alarak Pamukkale Belediyesi kendi araçlarıyla yapmaya başladı. Bununla 248 milyon liralık tasarruf sağlandı. Ayrıca, belediye araç filosuna 7 iş makinası daha eklendi.

KAVAKBAŞI DOĞA VE FEN OKULU

Kavakbaşı Mahallesi’nde eski okul binası atıl durumdan kurtarılarak Doğa ve Fen Okulu haline getirildi. Yetişmiş ağaçları ile muhteşem bir doğal ortamda bulunan yaklaşık 4 bin 500 m²lik alandaki okulda, öğrenciler deneyler yapıp özel parkurlarda eğlenceli zaman geçirme imkânına sahip oluyorlar.

PAMUKKALE TURİZM MERKEZİ

Türkiye’nin en büyük tematik kent ormanı olan Seyir Tepesi Şehir Ormanı girişinde “Pamukkale Turizm Merkezi” 2022 yılının Mayıs ayından itibaren hizmet vermeye başladı. Denizli’nin ilçelerine özgü ürünlerin yer aldığı mini müzenin de içerisinde bulunduğu merkezde şehre gelen yerli ve yabancı turistlere Denizli’nin tanıtımı yapılıyor.

ANAFARTALAR AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ

İlçenin nüfus yoğunluğuna sahip mahallelerinden olan Anafartalar’da Ramazan Çelikkol Aile Sağlığı Merkezi adıyla sağlık tesisi kazandırıldı. 2 kat olarak inşa edilen merkezde 1. katta doktorlar tarafından sağlık hizmeti verilirken, 2. katta sağlıklı yaşam etkinlikleri düzenlenecek.

ASMALIEVLER’E AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ, CAMİ VE KREŞ

Asmalıevler Mahallesi’ne 2 ayrı binada 3 farklı hizmet verecek bina yapılıyor. Yaklaşık 1500 metrekarelik alanda 2’şer kattan oluşan 2 ayrı binada cami, aile sağlığı merkezi ve 4-6 yaş kreş ve Kuran kursu hizmeti sağlanacak.

14 MAHALLEYE PAZAR YERİ

Pamukkale halkının alışverişlerini sağlıklı ortamlarda yapabilmesi için 6’sı kapalı, 8’i açık olmak üzere 14 mahalleye pazar yerleri yapıldı. Bu tesisler sadece pazarların kurulduğu gün değil her gün vatandaşlara çeşitli konularda hizmet veriyor.

PAMUKKALE SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMASI

Turizm merkezi Pamukkale Mahallesi’nde, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği travertenlerin de bulunduğu mahallede sokak sağlıklaştırması çalışmaları yapıldı. Sokakta tüm binalar mavi ve beyaz renkle boyandı. Beton parke taşları da çeşitli figürlerle döşendi.

PATİPARK

Pamukkale ilçesinde sahipsiz hayvanların sahiplendirilmesi ve sahipli hayvanların da terk edilmemesi konusunda farkındalık oluşturmak için patili dostlar ve hayvanseverler için PATİPARK yapıldı.

PAMUKKALE ARAMA KURTARMA TİMİ (PAKUT)

Pamukkale Belediyesi çalışanlarının gönüllülük esasıyla katılımıyla, 17 Ağustos 1999 depreminin 21. yıl dönümünde 2020 yılında Pamukkale Belediyesi personelleri arasından gönüllü olanların katılımı ile PAKUT kuruldu. Pamukkale Arama Kurtarma Timi (PAKUT), Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Ege Bölgesi’nde akredite alan tek belediye arama kurtarma ekibi oldu. PAKUT, ilçede ve çevre illerde yaşanan afetlerde katıldı ve asrın felaketinin yaşandığı Kahramanmaraş merkezli, ülkemizin 11 ilini etkileyen depremin ilk gününden itibaren Hatay’da arama kurtarma çalışmaları gerçekleştirdi.

PAMUK ELLER ÜRETİYOR

Pınarkent Mahallesi’nde eski belediye binası tadilattan geçirilerek kadınlar için önemli bir merkez haline getirildi. Pamuk Eller Üretiyor Projesi kapsamında tarım ve ticaret alanında kendini geliştirmek isteyen kadınlara yönelik eğitim çalışmaları yapılarak, eğitimler sonunda Pamukkale Kadın Üretim Merkezi (PAKÜM) kuruldu. Ardından Pamuk Eller Üretiyor Kadın Kooperatifi hayata geçti. “Pamukçay” markasıyla üretime geçen kadınların ürettikleri ürünler Pamukkale Belediyesi’nin destekleriyle pazarlanıyor. Ayrıca merkezde, burada hizmet alan kadınların çocuklarına yönelik kreş de bulunuyor. Mini kültür merkezi olarak hizmet veren merkez mahalle konağı olarak da kullanılıyor.

banner93
Yorumlar (0)
17
kapalı
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:35
Güneş 06:06
Öğle 13:06
İkindi 16:52
Akşam 19:57
Yatsı 21:21
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 34 93
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 34 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. M.City 33 76
3. Liverpool 34 74
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. M. United 33 53
7. Newcastle 33 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Bournemouth 34 45
11. Brighton 33 44
12. Wolves 34 43
13. Fulham 34 42
14. Crystal Palace 34 39
15. Brentford 34 35
16. Everton 34 33
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 34 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 33 84
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 33 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14