2021-12-30 20:20:12

KRİPTO PARALI GÜNLER 1

Mehmet KOÇYİĞİT

nemobam1977@gmail.com 30 Aralık 2021, 20:20

 "Bu yazıda konusu geçen, tavsiyeler ve bilgiler. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir."

Yatırım yapmak istiyorsanız, lütfen kendiniz araştırın veya aracı kurumlarla iletişime geçiniz...

Kripto paralara, kısaca özetlemek gerekirse, dijital paralar diyebiliriz. Kripto paralar, sanal para birimi olarak kullanılan ve herhangi bir fiziksel şekilde mevcut olmayan, dijital varlık denebilir. Kriptografi matematiksel yöntemler bütündür, yani şifreleme ile güvence altına alınmış varlıklardır. Günümüzün ve tüm zamanların ilk kripto parası 2008 yılında oluşturulan Bitcoin'dir.

Bu teknolojiyi destekleyen sisteme ise Blockchain diyebiliriz.

Blockchain, belli başlı işlemleri kaydetmek ve bu işlemleri varlıkları, takip etmek ve güvende oluşturmak için paylaşılan. Bir iş ağındaki işlemlerin kaydedilmesi ve varlıkların takip edilmesi sürecini kolaylaştıran.

Paylaşılan ve üzerinde değişiklik yapılamayan bir defter diyebiliriz.

Dijital ortam da, ve bu defterlerden milyonlarca hayal edebilirsiniz.

Daha sonra ki yazılar da bu konular ile ilgili daha detaylı bilgiler vereceğim. Mümkün oldukça çok daha basit ve anlaşılır bir şekilde size anlatmaya çalışacağım.

Birçoğumuz İnternetin artık ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Ve İnternetin ilk yıllarını hatırlıyorsanız, benim bu İnternetle ne işim olur.! Bana göre değil, ben kullanmam, bunun için para harcanmaz, gereksiz bir şey vs diye mutlaka buna benzer söylemlerde bulunduk.

Ama! Sonuçta şuan İnternet hepimizin hayatında, çok ciddi yeri olan bir sistem ve İnternetin hayatımıza giriş sebeplerinden biri de bilgisayarlar diyebiliriz. Buna dijital telefonlar vs de ekleyebilirsiniz.

Günümüzde mevzusu geçen bütün bu ürün ve sistemlerin önemi ne kadar çok ise,!

"Yakın gelecekte ve şuan da kripto paralarda da, çok önemli ve ehemmiyeti olan varlıklar olacaktır. Mutlaka bir şekilde bir yerinden tutacaksınız.

Bu konu ile ilgili çokça açıklamalar yapacağım.

Bugün sadece iki konuda bilgi vermeye çalışacağım,

1- Kripto para varlıkları sahibi olmak.

Bunu için bazı kripto para alım satımı yapılan borsalar vardır.

Bu borsaların herhangi birinde hesap açıp

Kimlik doğrulaması yapıldıktan sonra ve hesabınız onaylandıktan sonra, işlem yapabilirsiniz, yani kripto para alım ve satımı için hazırsınız demektir.

Dilediğiniz koin i (dijital) parayı alıp satabilir, bu dijital varlıkları uzun yıllar elinizde tutup, yüksek rakamlara ulaştığında satabilir. Eşinize dostunuza transfer yapabilirsiniz. Bunun için hiç bir bankaya ihtiyaç duymanıza gerek yok,..

Bu borsalar merkezli borsalardır. Yani her hangi bir sorun yaşadığınız zaman, karşınızda muhatap olabilecek birileri veya sistemleri mevcuttur. ÇOK ÖNEMLİ şifrelerinizi, şifre kombinasyonlarını, Google doğrulama kodlarını telefon sms kodlarını kaybetmemeniz veya başkaları ile paylaşmamanız gerekir.!!!

(merkezi olmayan borsaları bir daha ki yazımızda)

2- Artık bir nevi banka sistemleri tarihe karışacak veya bir çeşit regülasyona uğrayacaktır. Dijital paralara yatırım yapmak için, öncelikle bu borsalara banka aracılığı ile para transferi yapmanız gerekecektir. Aynı şekilde para çekmek içinde

Ama! Kendi aranızda yapacağınız transferlerde, hiç bir bankaya ihtiyaç duymanıza gerek yok, elinizde ki dijital telefon veya bilgisayarınızdan bunu hiç kimseye ihtiyaç duymadan, bankaya gitmeden, sıra beklemeden, fahiş transfer ücretleri ödemeden, çok rahatlıkla yapabilirsiniz, hem de anında, inanılmaz düşük transfer ücretleri ile

Kısacası Amerika'daki Michael Türkiye de ki Mehmet'e hiç bir bankaya ihtiyaç duymadan istediği miktarda dijital para transferi yapabilir.

Nasıl mı?

Yorumlar (5)

Mehmet 2 Yıl Önce

Tesekkur ederiz bizi bilgilendirdiginiz icin

Müslüm şahin 2 Yıl Önce

Çok güzel bi yazı olmuş ustat , Emeğine sağlık devamını bekliyoruz....

Mujde Baris 2 Yıl Önce

Mehmet bey yazinizin devamini merskla bekliyoruz. Tesekkurler.

Levent ERDAT 2 Yıl Önce

Katılıyorum size haklısiniz artık dijital para geçme zamanı

Melike 2 Yıl Önce

Yazının devamı ne zaman?

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.