2021-10-13 18:00:16

UZUVLARI EKSİK "RUHLARI TAM"

Mehmet KOÇYİĞİT

nemobam1977@gmail.com 13 Ekim 2021, 18:00

Sevgili Dostlarım,

Bu yazımda, güzel ülkemin beni inciten ve gururlandıran bir konusuna değinmek isterim. Malumunuz, birçoğumuzun hatta bu yazıyı okuyan herkesin, mutlak! Facebook, Instagram, twitter gibi sosyal medya hesapları var.

Telefonunuz elinizde, başparmağınızın uç kısmı ile aşağıdan yukarıya doğru kaydırır. Karşımıza çıkan bazı videoları beğeni yaparız.(like) Video üzerine video izleriz. Bazen bunu saatlerce yaparız. Değerli zamanımızın büyük kısmını bu şekilde harcarız. Bu tür video ve benzeri sosyal haberleri izlerken, bazen karşımıza çok anlamlı ve değerli video veya görüntüler çıkar. En azından benim için öyle;

Ve sadece küçük bir like yapıp devam ederiz. Ama hikayenin aslı öyle değil, verilen emek, harcanan çaba, sonuç olarak elde edilen başarı sadece bir beğeniyi mi hak ediyor.???

Daha açık olmak gerekirse, Ampute milli futbol takımı dünya şampiyonu veya Avrupa şampiyonu oldu. Yetmedi iki yıl üst üste Dünya şampiyonu oldu. Yâda down sendromlu milli takımımız Avrupa şampiyonu oldu, bir başka haber.

Paralimpik atletizm milli takımı dünya şampiyonu oldu, dahası var. İşitme engelli takımımız Avrupa elemelerini geçerek, Brezilya da yapılacak olan, işitme engelli yaz olimpiyatlarına girmeye hak kazandı, masa tenisinde Paralimpik takımı çok güzel sonuçlar alarak, dünya şampiyonları çıkarıyor.

Bunun gibi size onlarca bilgi aktarabilirim.

Sadece bu kadar örneğin yeteceğini düşünüyorum...

Bütün imkânsızlık ve zorluklar içinde, bu başarıları getiren bütün sporcularımızın önünde " SAYGI İLE EĞİLİYOR, EN İÇTEN DİLEKLERİMLE TEŞEKKÜR EDİYORUM."

Neden Ampute veya Paralimpik denir. İnceleyelim;

Ampute kelimesi ampütasyon kelimesinden gelmektedir.

Bir çok sebeple kaza, hastalık ve benzeri nedenlerle kol, bacakları kesilmiş kişilere Ampute denilmektedir. Ampute ayrıca, farklı bir değiş ile bir vücüt uzuvunun tamamı yada bir kısmı eksik insanlar(GERÇEK KAHRAMANLAR) için kullanılır. Para atletizm sporuna katılan sporcular ve ülkeler baz alındığında Paralimpik hareket içerisindeki en geniş çaplı spordur. Bazıları tekerlekli sandalyelerde, bazıları da protezlerle yarışırken, görme engelli sporcular da görebilen bir rehberden destek alarak yarışırlar.

Kimlerdir bu, "UZUVLARI EKSİK RUHLARI TAM" kahramanlar.

Başta Gazilerimiz ve trafik kazası sonucu veya çalıştığı işyerinde kazaya uğramış, vücutlarında ki uzuvları kaybetmiş kişilerdir. (başka bir çok neden sayabiliriz)

Şimdiye kadar siz okuduklarınızda ne anladınız? Bunun amacı nedir.? Diye düşünen dostlarım

Hadi biraz empati yapalım,,,,

sizin böyle bir durumunuz olsaydı ne yapardınız. Hayata küser miydiniz?

Çaresiz ve umutsuz bir şekilde ölümü mü beklersiniz,.. Yoksa! Bu ben değilim diye mücadeleye mi katılırdınız. Bir kolunuz yok veya bir bacağınız yok, hatta iki gözünüz görmüyor. Bir rehber aracılığı ile başarılı olabilmek için yarışarak savaşır mıydınız?..

Hangisi.???

Bence hiç biri,!!! 

A) şıkkı hiç biri, çünkü başka şık vermiyorum.

Hangimizin hayali oldu, dünya çapında bir başarı elde etmek. O başarı için savaşmak, ve bütün uzuvlarımız sağlam ve yerinde iken,!!! Üzülerek söylüyorum hiç birimiz, bu yazıyı okuyacak herkes, şahsım dahil. Yapmıyoruz, kendimizi geliştirmiyor okumuyoruz, kulaktan dolma bilgilerle hayatımıza devam ediyoruz.

Bu tür fırsat ve imkanları değerlendiren insanlar var elbet, onlar da bildiğimiz kişi kurum ve kuruluşlardır. Sadece tek ve basit bir örnek vermek isterim. Galatasaray futbol takımının 2000 li yıllarda ki başarısı, Avrupa şampiyonu olması, ve enerjinin milli takıma yansıması. Devamında dünya üçüncülüğü! Bunlar tesadüf değil, başarıya aç olmanın başarıya hasret olmanın sonucunda gelir.

Şimdi; izninizle basit bir karşılaştırma yapmak isterim.

Yazının ilk paragraflarında bahsettiğim, kahramanlarla,(UZUVLARI EKSİK RUHLARI TAM) şuan ülkemiz deki, milli takım olsun veya uefa da yarışan diğer takımlar olsun arada ki farka bakalım. Birileri milyon euro milyon dolarlar alır. Hollanda takımından 6 tane yer. Şans yardımı ile Letonya'yı uzun uzatmalardan sonra mağlup edip, çok büyük bir başarı gibi görür.!!! Bazı takımlara bakarsın Türkiye liginde Türk futbolu,! ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oyuncusu yok.!!! Yurtdışında bulunduğum için pek takip edemiyorum. Tesadüfen bir maç izlemek istedim, yahu arkadaş! İlk onbir de sadece bir veya iki Türkiye vatandaşı futbolcusu olur mu?

Ben şok

"Birileri imkansızlıklar içinde, eksik uzuvları ile dünya şampiyonu olur."

Birileri de, bolluk ve refah içinde. Ülke başarısı için, sözde ve gözde bir şeyler yaptığını zanneder...!

Bunları dile getirip yazmazsam çatlarım,!!!

eyy''' be ruhsuz milyoncuklu futbolcular ve diğer branş sporcuları, bana bunu yapmaya ne hakkınız var. Ben Yurtdışında çalışmama rağmen vergiler ödüyorum. Ve benim vergilerimle özel uçaklara binersiniz, en lüks otellerde kalırsınız, yediğiniz önünüzde yemediğiniz cebinizde, bunu bana ve Türkiye Cumhuriyeti devleti ve halkına yapmaya ne hakkınız var??? 

Zaten ülkenin içinde bulunduğu ekonomik buhran cabası, O şey 9 TL yi geçmiş, insanların çöplerden bir şeyler toplamasını görmek çok üzüyor. O kadar üzücü haberler var ki ülke çapında, insanların artık umutları tükeniyor.

Hiç olmazsa; siz yediğinizin hakkını verin,

Bu halkın başarıya ihtiyacı var, gülmeye, sokaklara çıkıp şen şakrak eğlenmeye hakkı ihtiyacı var.

Gidin de; "UZUVLARI EKSİK RUHLARI TAM"

Kardeşlerimizin ellerinden ayaklarından öpün, (ben öyle yapacağım, yaşattıkları gurur için) sorun onlara! Bu kadar imkansızlıklar içinde bu başarılar nasıl geldi,! Nasıl savaşıp kazandılar. Gidin öğrenin

Yediğinizin hakkını verin!!!

Neden! UZUVLARI EKSİK RUHLARI TAM, kardeşlerimiz gibi canı gönülden çaba gösterip savaşmıyorsunuz.??? Sizin derdiniz nedir.?

Değerli dostlarım daha da devam edebilirim.!

Ama! Daha fazla kendimi üzmek istemiyorum. Saygılarımla

Yorumlar (5)

Müslüm şahin 3 Yıl Önce

Gerçekten çok doğru bi tespit , onların Aldığı paralar deyil,yediği yemek bile haram , adamların ruhu yok , söylenecek çok şey var neyse , ağzına yüreğine sağlık , yazılarının devamını bekliyoruz , saygılarımla

Mujde Baris 3 Yıl Önce

Okurken gozlerim doldu.Ampute takimiyla bir kez daha gurur duydum. Gercekleri baska bir gozle gormemizi sagladiginiz icin tesekkurler.

LEVENT ERDAT 3 Yıl Önce

Elineağzına yüreğine sağlık güzel insan böyle yazıların devam7nı beklerim

Bünyad Kızıltan 3 Yıl Önce

Mehmetciğim kutlarım. Duygularını ve isyanını çok iyi bir şekilde dile getirmişsin.

Ibrahim öztürk 3 Yıl Önce

Sanki haksızlık oluyor, her futbolcu öyle mi?

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.